zbyhu12 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Witam mam problem z moim scenic2 1,6 16v 2004r. Wieczorem postawiłem samochodów w garażu zamknąłem. Na drugi dzień wystąpił problem samochód nie odpalił i włączył się wentylator chłodnicy a na tablicy wyskoczył komunikat słaby aku. I nic więcej w tablicy coś słychać że coś się przełącza nic więcej Naładowałem Aku. Podłączyłem a problem pozostał wentylator się włączył a na liczniku znowu słaby aku i za każdym razem próby uruchomienia inny komunikat ale przeważnie słaby aku. Aku wymieniłem na nowy i dalej to samo rozrusznik sprawdziłem jest oki przeczyściłem wszystkie styki przewody i nic dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Wszystkie styki - co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 @zbyhu12 założyłeś dwa takie same tematy. Regulamin tego zabrania, temat napisany bez składni został usunięty. Włączający się wentylator zazwyczaj oznacza brak zasilania sterownika silnika. Może byś spowodowane usterką modułu bezpieczników i przekaźników pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu12 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 To znaczy że cała skrzynka z bezpiecznikami do wymiany czy co .pokazały się dwa takie same tematy myślałem że jeden jest bo mi nic nie pokazało wiec założyłem drugi Do tej skrzynki zaglądałem nic tam nie upalne ani zaśniedziałe ale spryskałem całą kontaktem do elektryki przeczyściłem i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Czujnik temperatury cieczy chłodzącej do sprawdzenia, a zwłaszcza jego przewód. Czujnik jest w obudowie termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu12 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 A dlaczego nie mogę go uruchomić wciskam start i pojawiają się na przemian low baterry ciśnienie oleju hamulec postojowy i tak za każdym razem inny ale przeważnie słaba bateria była też próba na zaciąg i nic REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes To forum jest aby nauczyć pisowni czy co tu chodzi piszę o awarii a mnie do regulaminów odwołują uciekam z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Ja bym sprawdził połączenia masowe, szczególnie to na skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi