gojgien Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 CODE= 1946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.klan Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 ERROR. Próbowałem dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sprawdź jeszcze raz i prawidłowo zatwierdź kod. Z tych numerków nic innego nie wyjdzie jak podałem. Możesz sam sprawdzić, lub zapytać innych którzy się deklarują że pomogą w zdobyciu kodu. strony 16- 19 tego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Kod jest poprawny, źle go wpisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.klan Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zatwierdzałem dolnym przyciskiem pilota. Teraz gdy wsiadłem do auta i chciałem spróbować ponownie od razu pokazał się napis ERROR i już nic nie mogę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Musisz odczekać z włączonym zapłonem określoną ilość czasu, by można było ponownie kod wprowadzać, tak jak to jest wcześniej opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.klan Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Poczekałem, wpisałem ponownie kod i dalej nie działa. Wpisuję kod pokrętłem na tyle pilota, zatwierdzam przytrzymując dłużej przycisk na dole pilota. Jakieś pomysły co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Masz jeszcze jakieś klocki audio w bagażniku lub pod fotelem psażera??? Miałem podobną sprawę i dopiero jak właściciel podał numery z tych elementów, można było poprawny kod wygenerować. Wówczas miał napęd nawigacji i jak to nazwa, "jeszcze jedną skrzynkę" zamontowaną z tyłu. Sprawdź i podaj te numery podobne do tego z fotki, a najlepiej wklej zdjęcia by nie przedłużać sprawy. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GREGOR2020 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 http://forum.kody-radio.pl/index.php Tu macie namiar na forum.Napiszcie do ktoregokolwiek z tamtejszych moderatorów i podając dane z naklejki z radia macie do 2 min odpowiedź z kodem. Mi dzis facio przy wymianie akumulatora zakodowal radio,poszperałem w necie i znalazłem to forum.Napisałem posta z danymi z naklejki mojego radia i za pare chwil radyjko już grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Sam jestem ciekaw co tamto genialne i specjalistyczne forum wydedukuje z tych podanych w poście i na fotce numerków. Korzystając z generatora wynik będzie identyczny. Jedynie mając dostęp do bazy w ASO, lub bazy producenta sprzętu audio można to podać bezbłędnie, przepisując utajnione dane. Nie wierzę jednak w taki szeroki dostęp, by dla wielu modeli i marek numery w ten sposób zdobywać i podawać. Można za to mieć szereg generatorów, te jednak trzeba poprawnymi danymi najpierw nakarmić. Przy błędnych też zostaną wygenerowane niepoprawne kody. Tam wiedzę i programy mają dla siebie tylko moderatorzy, by robić ruch w interesie i reklamować forum, tu generator dla Renaultów jest dostępny dla każdego kto chce, co widać po wpisach innych użytkowników, oferujących pomoc w zdobyciu kodu do radia. Tu moderatorzy nie są monopolistami i strażnikami tej wiedzy. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dokładnie jest sporo generatorów po SN radia, ale muszą być dane wejściowe poprawne Jest trochę softu http://shop.martech.pl/pl/25-programy ale płatny i większości odczyt jest robiony z eepromu ( bin lib poprzez ODB ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.klan Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Pomogło rozkodowanie radia po numerze VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofbboy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Proszę o pomoc przy kodzie do radia Renault Megane Typ NAVIGATION Model No BE 7433 Serial No 75018055 8200484424T Mam nadzieję że te dane wystarcza Dziękuję góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Z tych danych generator kodów nic nie wygeneruje. Zrób fotke naklejek i wstaw na forum. Jeśli masz jeszcze jakieś napędy pod siedzeniem albo w bagażniku to z nich czasami też są potrzebne, bo tam są te właściwe. Ewentualnie zobacz i dopisz to co jest po tym numerze: 8200484424T .... (zazwyczaj pod kodem kreskowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristofbboy Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Obecnie nie mam możliwości że zdjęciem ale mam ten dluzszy kod 8200484424TG696 ten co jest po kodem kreskowym :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi