Uprox Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) Przymierzam się do zakupu boxa dachowego, do Meganki 3 Grandtour z fabrycznymi relingami. Jaki maksymalnie długi box podejdzie do tego auta? Mierząc metrówką od anteny do krawędzi przedniej szyby wychodzi jakieś +/- 170 cm. Nie ukrywam, że wolałbym dłuższy, tylko nie wiem, ile może wystawać nad przednią szybę, żeby nie powodował dyskomfortu, no i nie wyglądał jak UFO. Może ktoś woził/wozi coś takiego i doradzi? Edytowane 3 Maja 2023 przez Uprox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Może warto pomyśleć nad zmianą anteny na płetwę. Albo wykręcić bat. Antena od radia pewnie jest w szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 3 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Niewiele to pomoże, zaraz za anteną jest klapa bagażnika, z której zamierzam od czasu do czasu korzystać 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Jak nie kusisz się na te 15 cm , to pozostaje podróż w takim kaszkiecie lub tylko w 5 osób 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris07 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Elementy na dachu mogą wystawać nawet 50 cm z przodu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 4 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 Udało mi się kupić używane pudło, box ma 192 cm długości, leży idealnie. Myślę, że maksymalnie można by się nawet pokusić o 220 cm, trochę wystawałby nad przednią szybą, ale bez poczucia dyskomfortu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allegrorx89 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zamierzam kupić box dachowy ... mógłbyś podać mi swoje wymiary tego boxu? Nie ma problemu z otwieraniem tylnej klapy? Przód boxu zaczyna się razem z szybą czy trochę wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uprox Opublikowano 18 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 (edytowane) Długość 192 cm, szerokość jakieś 70 cm. Tył boxa dosuwam na 1 cm do anteny, przód lokuje się mniej więcej nad krawędzią przedniej szyby. Spokojnie można brać dłuższy. Klapa nie koliduje. Edytowane 18 Czerwca 2024 przez Uprox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi