mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Witam , miałem taką przygodę wracając z działki zatrzymałem się w sklepie i już nie mogłem uruchomić auta Z przepustnicy wydobywa się ciągły pisk Raz udalo mi się odpalić bo się przełączył na gaz i dojechalem do domu , dzisiaj to samo nie odpala... Znalazlem ten wężyk odpięty (fota z neta) czy tak powinno być? Samochód MEGANE III 1.6 110 benzyna gaz 2009 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Zaburzony skład mieszanki paliwowo- powietrznej - wężyk odmy do podłączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Podłączyłem , czekam aż akumulator się naładuje bo przy okazji padł , mam nadzieję ze to tylko ten wężyk się zsunął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 22 minuty temu, mlodykowal20 napisał: mam nadzieję ze to tylko ten wężyk się zsunął Wężyk nie ma tu nic do problemu, Zakręć gaz na buli i pojeźdźij na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 15:23, Andrzej-2010 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes Na benzynie nie pojeżdżę bo gaśnie , w końcu udało mi się odpalić na gazie i pojechałem do mechanika , obstawia pompe paliwa ale będzie sprawdzał 🤷 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 1 minutę temu, mlodykowal20 napisał: Na benzynie nie pojeżdżę bo gaśnie Zakręciłeś gaz na butli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Nie zakręcałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 Ale skoro na benzynie nie pali a na gazie pracuje to jak zakręci gaz na butli to będzie mógł pojechać tramwajem co najwyżej. Wspomniał już o tym w pierwszym poście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 1 godzinę temu, halas2 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa W punkt mechanik obstawił pompę paliwa na początek, ale to tak na szybko... jutro podłączy zobaczy i da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 17 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 niech sprawdzi przekaźnik pompy paliwa w skrzynce, bo to nie jest przebieg na awarię pompy. Przerabiałem to w ubiegłym roku w scenicu 2 u znajomego, ale przebieg przed 400 tys i pompa była sprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodykowal20 Opublikowano 17 Lipca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 W dniu 17.07.2023 o 22:04, sKarlosMegane napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Przebieg do ustalenia , autko sprowadzone 2 lata temu , ale dzięki. Jutro przedziwnie z sugestią Pompa paliwa kaput , jutro do odbioru autko, widocznie kręcony był no bo przy 165 tys coś szybko padła 🤷 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawmen Opublikowano 25 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 (edytowane) Witam U mnie podobne objawy. W zeszłym tygodniu podjechałem pod sklep i auto nie chciało odpalić. Kręcił palił i od razu gasł. Myślałem, że akumulator. Po podpięciu kabli odpalił. Cały tydzień palił bez zarzutu i dzisiaj to samo z tym, że jak jechałem to przy włączeniu prawego kierunkowskazu migał szybko jak spalona żarówka (ale wszystkie są sprawne). Kręci odpala i gaśnie na benzynie. Podczas odpalania ciągle jest słychać otwieranie i zamykanie drzwi. Natomiast uruchamiając go bezpośrednio na gazie pali bez problemu (nie ma też tego otwierania i zamykania drzwi). Co jakiś czas pokazuje się też komunikat "skontroluj funkcje zabezpieczeń dzieci" Przez 5 lat nici się nie działo. Instalacja gazowa założona 5 lat temu. Paliwo zawsze min to pół baku jest. Znajomy też zasugerował pompkę tylko tutaj dochodzą te dziwne objawy z tym zamykaniem i ten kierunkowskaz. Samochód Megane III 110km 1,6 16v 2009. Edytowane 25 Lipca 2023 przez zawmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi