a1ex8 Opublikowano 2 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2023 Witam serdecznie! Mam Megane 3 w HB z 2009 roku i chciałbym zmienić głośniki fabryczne na jakieś JBL czy podobne. Mam prośbę do osób co się znają, o doradzenie co i jak. Mianowicie, chcę zachować radio fabryczne i sterowanie w pilocie pod kierownicą. Czyli bez wizualnej ingerencji. Proszę podpowiedzieć mi jakie głośniki pasują, rozmiar, może jakieś linki do aukcji, seria jest na nitach, więc obstawiam że po demontażu w grę wchodzą nakładki, też proszę o namiary. Może jakiś aktywny sub do bagażnika. Też chętnie się dowiem kto co montował i jaki jest poziom zadowolenia )) Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TimmBerk Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Fabrycznie są 130mm, i z przodu, i z tyłu. Są śmiałkowie którzy montowali 165mm na przód, poszukaj jest kilka wątków tu na forum. Ale bez konkretnej rzeźby się nie obejdzie. Ale moja opinia jest taka, że wymiana nic ci nie da. Najsłabszym elementem instalacji w Megane jest radio, a ty radio chcesz zachować. Wymiana samych głośników jest tylko wyrzuceniem pieniędzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 (edytowane) Jeśli radio jest z BT(Arkamys) to nie jest źle i wymiana głośników podniesie jakość bo w podstawie są papierowe pierdziawki. Ja w swojej ,,dwójce,, po zamontowaniu TomToma z radiem Arkamys wymieniłem głośniki na modele z wersji Cabasse DVD (kompozytowe membrany w głośnikach i większe magnesy/cewki) do kompletu wsadziłem do bagażnika aktywnego suba Alpine SWE 815 i jest wyraźnie weselej Edytowane 3 Września 2023 przez milejow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a1ex8 Opublikowano 3 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 9 godzin temu, TimmBerk napisał: Fabrycznie są 130mm, i z przodu, i z tyłu. Są śmiałkowie którzy montowali 165mm na przód, poszukaj jest kilka wątków tu na forum. Ale bez konkretnej rzeźby się nie obejdzie. Ale moja opinia jest taka, że wymiana nic ci nie da. Najsłabszym elementem instalacji w Megane jest radio, a ty radio chcesz zachować. Wymiana samych głośników jest tylko wyrzuceniem pieniędzy. No właśnie jeden głośnik umiera, więc postanowiłem dokonać zmiany. A że generalnie radio jest mi potrzebne jako odbiornik przez BT na cinchach, to w zupełności mi wystarczy. Naprawdę uważasz że zmiana głośników nie da różnicy w odsłuchu? 4 godziny temu, milejow napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Właśnie też myślę o aktywnym )) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 3 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Wyklejenie drzwi podniesie jakość dźwięku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 4 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2023 Przód i tył 165. Żadna rzeźba tylko dystanse dołożone. Tylko, że przód na wzmacniaczu. Jeśli chodzi o wymianę bez wzmacniacza to bym nie wymieniał. Lepszy efekt jest przy dołożeniu twitterów i wygłuszenie drzwi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi