Tomash11 Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Tak, zepsułem sobie auto, megane 3 2.0 tce 2010r z lpg. Chciałem sprawdzić błędy w pyrenie. W opcji reset klikałem po kolei wszystkie opcje. Robiłem już tak kilkukrotnie, nigdy nie było problemu. Pomaga to w ustawianiu LPG, bo korekty startują od zera. Tym razem dodatkowo (głupio) użyłem opcji adaptacji przepustnicy. Po tej zabawie auto przestało odpalać. Robiłem ponownie adaptację, nie pomogło. Silnik kręci, ale nie zapala. Nie ma żadnych błędów. Ręce mi opadły i nie wiem co mam robić. Na ślepo czujnik położenia wału wymienić, próbować na plaku, iskry nie sprawdzałem czy jest. Proszę o jakieś sugestie. Teraz na noc odpiąłem aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 11 godzin temu, Tomash11 napisał: Tym razem dodatkowo (głupio) użyłem opcji adaptacji przepustnicy. Po tej zabawie auto przestało odpalać. Robiłem ponownie adaptację, nie pomogło. Silnik kręci, ale nie zapala. Nie ma żadnych błędów. Adaptacja przepustnicy nie jest powodem nie odpalania silnika; -co najwyżej obroty biegu jałowego będą niewłaściwe, 11 godzin temu, Tomash11 napisał: Teraz na noc odpiąłem aku Bardzo dobrze zrobiłeś, 1/ Zakręć gaz na butli, 2/ Adaptację przepustnicy można wykonać; Włączając i wyłączając zapłon ; - odpal kilka razy sam zapłon, odczekaj chwile, następnie odpal silnik, obroty mogą być podwyższone, - po zgaszeniu silnika; odpal kilka razy sam zapłon, odpal silnik( obroty powinny spaść poniżej 1000) i nie wciskając gazu nagrzewaj silnik do momentu włączenia wentylatora, - zrób rundę ze 2-3 km i ciesz się stabilną pracą silnika na biegu jałowym, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomash11 Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 38 minut temu, Andrzej-2010 napisał: Adaptacja przepustnicy nie jest powodem nie odpalania silnika; -co najwyżej obroty biegu jałowego będą niewłaściwe, Z tego co widzę w programie to teraz przepustnica dziwnie reaguje na pedał gazu. W zasadzie reaguje tylko na maksymalne wciśniecie pedału przyśpieszacza. Czy możliwe jest złe zakodowanie przepustnicy?? Jeżeli będzie zamknięta to chyba nie powinien odpalić, mylę się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko9999 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 W dniu 3.10.2023 o 14:05, Tomash11 napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - Prezes ODPALA Ci już auto? ja czyściłem przepustnicę ale chce zrobić jej reset też w megane 3 2.0tce pamiętasz jaka to była opcja w pyrenie? i w jaki dział w nim wszedłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomash11 Opublikowano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Dziś wsadziłem aku, porobiłem resety i znów adaptację przepustnic. Auto bez problemu odpaliło. Wychodzi na to że to kobieta i był foszek @niko9999 wejdź we wtrysk=>reset=>i tam już znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi