omega Opublikowano 13 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 hmmm, brzmi rozsądnie. A powiesz gdzie to się masuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Wydaje mi się, że brak przejścia masy wewnątrz lampy między metalowymi ścieżkami lub przy samej żarówce. Przewód masowy lewej lampy przykręcony jest do grodzi między silnikiem a kabiną. Na rysunku to MBJ. Z lampy wychodzi czarny przewód na pinie 3 wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 13 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 ałłł, aż zakuło to zdanie "brak przejścia wewnątrz", ale widzisz kolego... Przecież ja niedawno kupiłem używaną lampę, z której przełożyłem regulację i oprawkę żarówki świateł dziennych, bo już miałem wypalone gniazdo. Tylko teraz nie pamiętam z której strony to gniazdo, ale na 99% z lewej. Niby lutowałem te przewody, ale one się coś słabo spajały. I tu będzie kolego pies pogrzebany... BARDZO CI PODZIĘKOWAŁ bo ja sterowników jak zawsze się czepiłem. głupoty gadam, w końcu uciąłem przewody od oprawki żarówki światła dziennego a to ucieka masa z kierunkowskazu... Tak czy siak to trzeba będzie grzebnąć. No tak, tu gdzie wymieniłem gniazdo żarówki świateł dziennych, był słaby kontakt na jednym łączeniu przewodu. Zastosowałem te szybkozłączki i zacisnąłem dedykowanym narzędziem: https://allegro.pl/oferta/szybkozlaczka-zlaczka-zaciskowa-crimpseal-100-szt-6678569873?fromVariant=6666714213 Już drugi raz się naciąłem na tego typu szybkozłączki, bo to shit jest. Teraz po Bożemu zlutowałem przewody, nałożyłem koszulki termokurczliwe i mam nadzieję, że już do tematu nie będę wracał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Witam chciałbym dopytać czy lampa stopu przy szybie w Megane 3 posiada żarówkę , żarówki które można wymienić czy to jest calosciowa lampa , ostatnio kawałek lampy mi przestał świecic i niewiem czy bawić się w rozbieranie i wymianę żarówek o ile takie są czy w wymianę całego światła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Wiesz co, ja nie wiem jak to jest zbudowane, ale pisze dlatego, bo omyłkowo kupiłem a okazało się, że to przewód w peszlu był pęknięty. W razie co za 50zł na butelkę mogę Ci ją puścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) 50 minut temu, omega napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa Pytanie czy ta która masz pasuje do Megane 3 kombi czy wogole między 3 światłem stopu w hatchback a kombi jest jakaś różnica? Jeśli będzie mi pasowało i lampa działa to wezmę (tyle że ja potrzebuję właśnie do kombi) Edytowane 24 Października 2023 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 To jest lampa LED. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Katalogowo pasuje. Poczekaj, ja zobaczę czy w weekend ja odnajdę. Warszawa/okolice Radom/okolice możesz podjechać. Jak dalej, trzeba będzie kombinować. Mam oryginał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) 27 minut temu, omega napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa U mnie raczej tylko wysyłka by wchodziła w grę (woj lubuskie) ale jeśli nie da rady wysłać to ok trudno , nie pali się 😉 z 2 stopami także śmiało można jeździć;) Edytowane 24 Października 2023 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Poczekaj do poniedziałku. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 24 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 (edytowane) 12 minut temu, omega napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa W porządku. Edytowane 24 Października 2023 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 28 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2023 Mam tę lampę. Cała, żadne mocowanie nie jest połamane. Wszystkie zaczepy są. Jak jesteś wciąż zainteresowany napisz adres na PRIV wyślę za pobraniem pocztowym via DPD 50zł +KW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi