Kurczak0977 Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Witam. Jak zbudowany jest wlot powietrza od zewnątrz do dmuchawy? Jest tam jakiś filtr? czy dmuchawa zaciąga wszystko do środka? Możliwe żeby tam coś zalegało? Edytowane 27 Października 2023 przez Kurczak0977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Jest filtr przed dmuchawą. Tam czasami gniją liście na filtrze kabinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Tak, tylko nie chodzi mi o filtr kabinowy tylko czy coś jest między wlotem powietrza z zewnątrz a dmuchawą. Czy tam mogą zalegać jakieś liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 44 minuty temu, jabrze napisał: Tam czasami gniją liście na filtrze kabinowym. Przecież już kolega ci napisał. Chyba jasne, skoro docierają aż do filtra kabinowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Chodzi mi o to czy tam od drugiej strony dmuchawy może coś zalegać w jakimś zakamarku. To że mogą być na filtrze to jest oczywiste bo po to jest filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Używając "miękkie" filtry potrafi wentylator przyciągnąć coś bokiem. Jeśli wydziela się w samochodzie nieprzyjemny zapach może to oznaczać zapchany odpływ skroplin klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 27 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 (edytowane) Cały układ mam myty. Parownik pod ciśnieniem trzy razy . Dwa razy ozonowanie. Szukam dalej przyczyny zapachu. Edytowane 27 Października 2023 przez Kurczak0977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Sprawdź podłogę pod wykładziną i gąbką w zagłębieniu dla kierowcy i pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdallo Opublikowano 17 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Kolego poradziłeś sobie jakoś, u mnie też dziwny zapach ale tylko w momencie odpalenia auta bez klimy (!!) i znika po jakiś 5 minutach, jednak zapach kojarzy mi się z czynnikiem klimatyzacji, dodam że świecilem lampka UV po parowniku j nie widać nigdzie wycieku czynnika, klima działa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 17 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Godzinę temu, migdallo napisał(a): REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa U mnie nieszczelny był parownik i to było przyczyną. Czynnik UV wprowadziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdallo Opublikowano 17 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) Udało Ci się jakoś Zdobyć parownik, mam nadzieję że u mnie się nie okaże że to parownik padł ale tak dla wiedzy czy idzie gdzieś dostać nowy zamiennik parownika ? Tak, czynnik jest z kontrastem ale tak jak mówię gdy świecilem po parowniku tam gdzie wkłada się filtr kabinowy to nigdzie nie widać wycieku, sądzę że może gdzieś delikatnie się ulatniać czynnik i zaciąga to powietrze wymieszane z czynnikiem do kabiny Edytowane 17 Września 2024 przez migdallo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 17 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Nowych nie chyba, że na aliexpress. Używki nie kupuj. Ja kupilem i też był nieszczelny. Ogólnie zauważyłem, że często są jakieś nieszczelne. Ja robiłem na zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migdallo Opublikowano 17 Września 2024 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) A możesz polecić jakiś zakład który wykonał dla Ciebie ten parownik, oraz ile Cię to kosztowało? Oraz jeszcze jedno pytanko, czy sam darłes deskę czy oddawales do mechanika ? Edytowane 17 Września 2024 przez migdallo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurczak0977 Opublikowano 17 Września 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 U mnie też od strony filtra nie było widać. Zrób tak,weź zimne powietrze na max i kierunek nawiewu na ciało wtedy odsłoni się parownik i przez kratki go zobaczycz od środka. Ja u siebie tak zobaczyłem wyciek. Parownik kosztował mnie 600 zł wymiana 1500. Namiary wyślę Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi