Zbrl Opublikowano 8 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Witam, mam problem wczoraj pogrzebałem coś w ecu tweaker i gdzieś przypadkiem musiałem wyłączyć temperature zewnętrzną , czy ktoś jest mi w stanie podać scieżkę do jej włączenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Parametr do zmiany w module drzwi kierowcy DDCM, pamiętaj, że tam nie zmienisz jednej wartości, należy pozaznaczać wszystko co masz w samochodzie. Poniżej scren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrl Opublikowano 8 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2023 Dzięki , temperatura powróciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 panowie temperaturę należy zmienić w ustawieniach licznika czy jak na zdjęciu w powyższym poście czyli module drzwi? w liczniku jak ustawiłem by wyświetlało to nie zapisuje ani pyren ani ddt4all.. w trybie ekspert oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Moduł drzwi kierowcy - DDCM _ fabrycznie ma ustawioną obecność czujnika temperatury w lusterku kierowcy. Jeżeli tego brak to należy to zmienić pamiętając, że należy w panelu konfiguracji zaznaczyć obecność wszystkich opcji, które występują w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwazero Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 (edytowane) kolego aniewa a powiedz mi czemu jest tak,że w navi pokazuje mi temperaturę wczoraj 4stopnie.. zaś po wejściu w multimedia czyli przełącznik na can 2 to wyszukuje mi jeden błąd ''czujnik temperatury zewnętrznej obwód jakoś tak pisło'' po podejrzeniu w interfejs multimedialny są trzy wartości w jednym rzędzie po lewej -40 na środku 4stopnie po prawej 60 i mimo,że błąd wyskakuje to czujnik działa prawidłowo bo temperatura jest taka sama jak na termometrze w oknie w domu albo wyświetlana na telefonie wszystko się zgadza to czemu błąd ciągle powraca? edit KOLEGO ANIEWA w ddt4all jak wyszukam lupą sterownik to pokazuje mi tak na czerwono wszystko w sterowniku na zielono czyli,że sterownik wyszukało ale parametry są na czerowno.Natomiast wchodząc w pyrena mam np tak zdjęcie drugie.W pyrenie ustawiłem sobie to i zapisałem po czym dałem reset ECU i musiało zapisać bo w pyren zawsze jak uruchomię program i wejdę w ten moduł to wszystko jest tak jak ustawiłem natomiast w ddt4all na czerwono Spróbowałem w ddt4all jak i pyren włączyć wtedy zegarek i temperaturę na liczniku i nic z tego np okienko wyżej jest funkcja od podpowiadacza zmiany biegów i normalnie pyren i ddt4all zapisują a np nizej jest funkcja od zegarka i temperatury i jak kliknę w trybie ekspert mode zapisać to już powinno po lewej wskoczyć to co ustawiłem a tu nic się nie zmienia.No to jak to jest? pyren pokazuje ustawienie jako zapisane te parametry w DDCM zaś ddt4all w wyszukanym sterowniku pokazuje na czerwono Musi się dać uruchomić jakoś zegarek i temperaturę.. auto z 2011r ph1. Próbowałem z ciekawości w innym ecu licznika uruchomić zegarek i temperaturę i to samo nie zapisuje a inne parametry zapisuje W pyren w module ''Drzwi kierowcy'' jest też funkcja gdzie pisze automatyczna konfiguracja modułów elektronicznych.Nie chciałem tego klikać w sensie zatwierdzać bo wolę pierw spytać czy automat powinien ustawić wszystko tak jak ma być czy mi coś pokasuje jak to kliknę? kolego aniewa podpowiesz coś może mi z tym co napisałem w tym poście? Edytowane 17 Grudnia 2023 przez dwazero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Poszukaj innej bazy danych dla ddt4all bo tam brakuje Ci w module DDCM linijki z zapisem konfiguracji "Write Configuration" jest tylko odczyt. Pyren odczytuje prawidłowo i umożliwia zmiany. Nigdy nie klikałem w pyrenie "automatyczna konfiguracja modułów" więc jak lubisz ryzyko to rób, jak uważasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi