szyna222 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Witam!! Planuje wymienić filtr paliwa w megane 2 1.6 lift i zastanawiam się czy trzeba mieć jakieś specjalne szczypce do odpięcia filtra czy bez nich dam radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 A masz filtr paliwa wymienny? Nie wszystkie miały. Króćce trzeba ścisnąć palcami lub faktycznie specjalistycznymi szczypcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyna222 Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Kupiłem filtr paliwa PP831/1. Jutro planuję wymianę i zobaczymy jak to będzie Nie ma filtra paliwa, czyli jest w baku, czy to się wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Coś mi się kojarzy, że gdzieś czytałem, iż jest schowany za zbiornikiem, ale skoro twierdzisz, że nie ma to zapewne jest zintegrowany z pompą a to wymienia się po przejechaniu ok. 200t km Mogę sie mylić, nie jestem ekspertem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 Widziałem filtr paliwa w tylko w jednej Megane 2 Umiejscowiony był w progu wewnętrznym przed lewym tylnym nadkolem a za filtrem węglowym. Wciskany był w dwie elastyczne obejmy. Być może ktoś sam go dołożył. W pompie paliwa jest tylko filtr siatkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleksandr Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Gdzie się znajduje filtr paliwa do Renault Scenic2 Grand benzyna Połączyłem z podobnym tematem aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Korpus pompy w zbiorniku jest filtrem paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleksandr Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 A to oznacza, że muszę zdjąć obudowę pompy? 😱 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 A co się dzieje? Jeśli pompa nie wytwarza prawidłowego ciśnienia należy odkręcić tą dużą nakrętkę pod siedzeniem i wyjąć zabudowaną pompę do analizy. Sito filtra można wypłukać, ale często przyczyną jest regulator ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleksandr Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Silnik pracuje nierówno, jakby się dusił .Kupiłem stary samochód.Chciałem wymienić wszystkie filtry.2004,1674 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Możesz jedynie zmierzyć ciśnienie paliwa (3 Bary), a tego nie dotykaj bez potrzeby. Nierówna praca na wolnych obrotach to układ zapłonowy, lub zespół kzfr. Przy tym przebiegu silnik musi pracować jak pszczółka po rozgrzaniu na 700 obr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleksandr Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Bardzo ci dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Można wyczyścić przepustnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleksandr Opublikowano 23 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2023 Po czyszczeniu pojawiły się lekkie wibracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi