siwy90 Opublikowano 29 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 Witam mam uszkodzony czujnik temperatury zewnętrznej znajdujący się w lusterku. Temperature zaniża o jakieś 12-15 stopni. Czy ten czujnik ma jakiś wpływ na silnik? Czy w przypadku złej temperatury jakieś układy będą działać nieprawidlowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 W układzie wtrysku benzyny tego czujnika nie ma więc nie powinien mieć wpływu na pracę silnika. Może mieć wpływ na działanie ogrzewania/klimatyzacji. W dieslu ten czujnik ma wpływ na załączenie grzałek dodatkowego ogrzewania cieczy chłodzącej silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy90 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2024 @aniewa dziękuję bardzo za odpowiedź, mechanik stwierdził że może przez ten czujnik więcej palić benzyny i mogą być problemy. Ale skoro może mieć wpływ na klimę to warto wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradgerard Opublikowano 12 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 U mnie ten sam problem wskaźnik temperatury zwariował po czym po paru dniach przestał w ogóle wskazywać temperaturę. Przeszukałem allegro i główne sklepy motoryzacyjne i nie mogę nigdzie namierzyć oryginału, jest tylko do starszych Meganek I i II. Wie ktoś gdzie taki czujnik można dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 12 Marca 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2024 https://www.ebay.fr/itm/265215696716?itmmeta=01HRT3QK3T2D4EBR740EV3ZKK7&hash=item3dc0165f4c:g:cl0AAOSwZR1kpmiC&itmprp=enc%3AAQAIAAAA4BP5VlqJOYFdomowksJdiGgoqGvCQEbSAn%2FNUljgvnpw7sVWTSzSAp98omDjPsCAMJ7FPEF9SoNGwDKteOVFCRXHEewJZp%2FKhcl0M4%2BDFbPP2NS--COOGgdrZQLq1TUz5MWmcDI%2Bw8csAQ8q%2B3t3vLS3E6k6P8LfkwcKpgVeVzIaQsdGJyAmjDXs1WPhrHUjhGzOzdUvYqVSINTFbSsJvCvKNIfuHhCbL8zZhhZSKMFl405K1tnGWBmBdLFi4NUIpQQvLlcYN26eGYDBdak9uB2XN7RE1%2FCf1WWl6Z8pwHQb|tkp%3ABk9SR4Sy3sPGYw albo kazde ASO REGULAMIN Forum się kłania pkt 6 - Prezes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi