MRbociek Opublikowano 1 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Witam! Ostatnio pojawił mi się problem że podczas jazdy, np podczas dojechania do świateł wcisnę sprzęgło i oczywiście puszczę pedał gazu często obroty jałowe zatrzymują się na 1500obr/min. po czasie spadają na standartowe 750obr. Zrobiłem zdjęcie z wykresem. przed żółtą linią jadę ze stałą niską prędkością a po linii puszczam gaz i wciskam sprzęgło. Nie wiem jak interpretować ten wykres. Jakby nagle dostał więcej powietrza przez korekta paliwa idzie do góry? Podczas tego defektu pisze że przepustnica jest w tej samej pozycji co przy standardowych obrotach jałowych. Przepustnicę czyściłem a uszczelki kolektora ssącego są nowe. miał ktoś coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 1 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Tak, to normalne po czyszczeniu przepustnicy. Przepustnica musi się zaadoptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRbociek Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Byłem u mechanika i zresetował mi wszystko od przepustnicy. Pomogło i obroty są stabilne ale jakimś cudem nie działa mi tempomat więc widać za dużo skasował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2024 Pewnie wykasował obecność tempomatu. Są tematy jak to samemu przywrócić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi