Quentin88 Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Cześć wszystkim, Ostatnio zdarza się że auto pooszarpuje przy mocniejszym wciśnięciu gazu. Wiem, że warto zacząć od świec bo maja już 5 lat. A co z cewkami i przewodami? jest jakiś okres/przebieg po którym zaleca się wymianę ? Co do świec...Pamiętam, że kiedyś gazownik (jeden z lepszych na śląsku) polecał Boscha z odległością elektrod 0.7mm. Tylko nie pamiętam modelu. Czy to dobry wybór czy do LPG zaleca się coś innego? co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Jeżdżę na najtańszych i nie mam ze świecami problemu, w tym roku padło na DENSO i lest ok. Cewki wymieniam jak któraś niedomaga, nie ma określonego przebiegu do wymiany. Przewodów zapłonowych nie ma w tych silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbt86 Opublikowano 4 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Trzy razy zakładałem gaz, u trzech różnych gazowników, jakoś 15, 10 i 2 lata temu, ta pierwsza to była instalacja chyba 2 gen. Zawsze się o to pytałem, i przy sekwencji 2x usłyszałem że nie ma to znaczenia, byle by nie były najtańsze z najtańszych i żeby wymieniać co rok/dwa, jest to tak marginalny wydatek że wymieniam w zasadzie co roku żeby mieć święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 5 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 18 godzin temu, milejow napisał(a): Cewki wymieniam jak któraś niedomaga, nie ma określonego przebiegu do wymiany. A skąd wiadomo, że cewka niedomaga jakie są objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milejow Opublikowano 5 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Błąd wypadania zapłonu, nie pali cylinder, przebicie itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 5 Maja 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Ok znalazłem co mi zdaje się polecał gazownik, chyba nic lepszego nie znajdę. Świeca zapłonowa, Iridium 0 242 240 653 BOSCH Edycja: Ok znalazłem co mi zdaje się polecał gazownik, chyba nic lepszego nie znajdę. Świeca zapłonowa, Iridium 0 242 240 653 BOSCH Ktoś ma jakąś lepsza propozycje? irydowa, przerwa 0,7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 Tak wygładzają świeczki irydowe po 5 latach i 50k km. Wszystko z nimi ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Istotny jest stan elektrod świec ; Świece zapłonowe – poradnik Wg; zdjęcia -mieszanka za uboga, Dokładny obraz elektrod świec konieczny Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi