Kaniak1985 Opublikowano 4 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2025 (edytowane) Niedawno stałem się posiadaczem super fluence niestety nie zauważyłem że tylna klapa nie otwiera się z mikrostyku na klapie ani z kluczyka. Została sprawdzona wiązka tylnej klapy przycisk i dalej nic. Zauważyłem jeszcze problem z przyciskiem zamykania centralnego zamka od środka że nie da się zamknąć drzwi. Sprawdzone jeszcze zostało: 1. Sterownik w firmie. Sprawny 2. Krańcówki w drzwiach i zamku klapy na komputerze. Zmieniają stan logiczny. Niestety diagnostyka na CDIF3 nie na Clipie. 3. Czy istnieje jakaś funkcja w Clipie gdzie można to zresetować lub ustawić aby to naprawić Edytowane 4 Marca 2025 przez Kaniak1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 4 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2025 11 godzin temu, Kaniak1985 napisał(a): mikrostyku na klapie ani z kluczyka. Została sprawdzona wiązka tylnej klapy przycisk i dalej nic. To trzeba powtórzyć używając miernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaniak1985 Opublikowano 5 Marca 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2025 Wiązka sprawdzona nawet pod obciążeniem. Każdy przewód od wtyczki zamka i mikrostyku do sterownika pod obciążeniem 12v na żarówce. Klapy bagażnika można otworzyć z funkcji diagnostycznej komputera. Jeszcze raz sprawdziłem mikrostyk w zamku. Ręczne awaryjne zamykanie i otwieranie powoduje zmianę stanu logicznego krańcówki w komputerze diagnostycznym na zamknięty i otwarty bagażnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Marca 2025 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2025 Gdybyś dysponował ELM 327 i programem ddt4all to mógłbyś sprawdzić co masz ustawione w zamku bagażnika. Prawdopodobnie masz coś zmienione i dlatego przycisk nie działa. Można tak ustawić działanie zamka klapy, że dłuższe przyciśnięcie przycisku spowoduje zwolnienie blokady zamka bez wciskania przycisku w klapie. Clipem pewnie też to zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi