Aleksander11 Opublikowano 16 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2025 Panowie, znacie jakieś godne polecenia sklepy ze śrubami, a aso nie ma nic na stanie, nawet w drodze. Śruba nietypowa, bo 72mm dł. ale za to gwint standart - M10x1,5. Przeszukałem internet i jedyne jakie znalazłem to 75mm, tyle, że na sześciokąt, a nie torx, choć raczej to nie ma znaczenia. Kwestia czy wejdzie 75mm, czy trzeba rzeźbić. Jak radzicie sobie w takich sytuacjach? Zamawiacie oryginały na partsouq lub amayama i czekacie, czy pasujecie z tego co jest na rynku w pl? Wiem też, że niektórzy zakładają te same, też brałem to pod uwagę, ale w 2 serwisówkach jest jak byk napisane, że podlegają wymianie. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 17 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2025 Daj sobie spokój, samochód wart niewiele więcej niż ta śruba. Załóż stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2025 6 godzin temu, Aleksander11 napisał(a): 2 serwisówkach jest jak byk napisane, że podlegają wymianie W serwisówkach wszystko jest jednorazowe a ludzie skręcają tymi niby jednorazówkami i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aleksander11 Opublikowano 17 Października 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2025 Niby jak ma strzelić to przy dokręcaniu ale strzeżonego.. odbudowa silnika nieopłacalna ale liczy się satysfakcja. Znalazłem śruby dłuższe o 3mm od Mercedesa ale jak to wymiar na styk to nie wiem czy cięcie takich śrub jest zgodne ze sztuką. Organoleptycznie śruby wykręcone wyglądają bardzo dobrze ale nie siedzę w środku tego metalu żeby wiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 17 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2025 Ja bym skręcał tymi samymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Października 2025 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2025 4 godziny temu, Aleksander11 napisał(a): Znalazłem śruby dłuższe o 3mm od Mercedesa Możesz zmierzyć głębokość otworu na śrubę, może jest spora tolerancja. Jak ją skrócisz o 3 mm to nic się nie stanie bo chyba palnikiem nie będziesz jej skracał. Ona pracuje w oleju więc nie zardzewieje w miejscu cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi