Rabcio Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam Czy ktoś z was wie jak przykręcić oparcie fotela kierowcy wersja 3 drzwiowa ? Generalnie oparcie mi lata !! dosyć mocno jest to odczuwalne podczas hamowania. w ASO powiedzieli mi, że jedyna rada to wymiana fotela :) Help ! Jakieś zdjęcie cokolwiek Help ! Pozdrawiam Rabcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Może gdzieś stelaż pęknoł (pękł?). Musisz zobaczyć bo w ASO debile są i gadają głupoty. Ja u siebie zdjołem całą tapicerke do polowy i robiłem fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Kiedyś była akcja serwisowa na chwiejne oparcia foteli przednich... chyba w Scenicu II i Grandtourze II. Może jest jakaś nota serwisowa do twojego samochodu na ten temat (chyba biała albo zielona... coś mi się kołacze). Sprawdź w ASO po nr VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Dołączam się do temau, też mam problem z chwiejącym się oparciem w wersji 3d. Przy hamowaniu odczówalne są luzy na oparciu co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Do tego przycina mi się rączka do odchylania fotela, muszę poruszać oparciem i jednocześnie ruszać rączką żeby fotel się złożył. Jeśli ktoś bedzie miał pomysł jak to ustroństwo naprawić nie spawając fotela na sztywno niech da znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Dołączam się do temau, Przeczytałeś post Mad, Napisał co trzeba zrobić - chyba, że już to zrobiłeś ;-) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabcio Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam Pytałem się w ASO odnośnie akcji o której pisał MAD i szczerze żadnej akcji nie było więc co teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G-Boy Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 do tych meganek nic nie bylo...te typy tak maja i ja tez tak mam ...coz..trzeba z tym zyc albo lagodniej hamowac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Chyba jedyna metoda naprawy takiego fotela to wyjęcie go z auta i oddanie do profesjonalnego zakładu zajmującego się naprawą foteli. Przynajmniej w mojej okolicy ogłasza się takich kilka - naprawiają tapicerkę, złamania foteli jak i inne nietypowe usterki. Sam raczej nic na to nie poradzisz, fotel trzeba "rozbebeszyć" dojść do mechanizmu i wtedy próbować coś zaradzić :-> [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G-Boy Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 z tego co slyszalem od kuzyna tapicera to w tych renatkach naszych jest tak ze pianka jest wtryskiwana - i okleja stelarz..nie wiem ile w tym prawdy - ale zakladam ze bedzie troche rozbebeszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driver Opublikowano 17 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2008 Z pianką to prawda. Jest sposob na fotele, trzeba odchylić oparcie do tyłu i leżeć na nim pozycja na drecha z bmw Ja któregoś dnia przejadę się do Kalwari tam co drugi dom to zaklad tapicerski naprawy obszycia foteli, może ktoś wywącha usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekM Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 mi się też chwiało siedzenie aż do momentu kiedy się złamało i teraz leżę, a w ASO analiza problemu 700 pln a na koniec to chcieli żebym kupił nowe za 2500 pln, nic trzeba chyba zespawać tylko jak patrzyłem to ciężko się tam dostać do tego mechanizmu. ma ktoś jakiś inny pomysł? mam megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 TomekM, jak masz możliwość to spawaj. Możesz jednak kupić fotel na allegro do coupety, nie są takie drogie. Kupujesz z poduszką, później już tylko plug'n'play. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi