Malykubek Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Witam, mam obecnie megi II ph I 3D societke:) jestem po zakupieniu kanapy i w poszukiwaniu pasów bezpieczeństwa i tu moje pytania: 1.Ładunek pirotechniczny znajduje się przy klipsach czy przy rolce pasa?:> 2.Czy klips w kanapie prawego pasażera jest pojedyńczy a środkowego i lewego są zintegrowane ze sobą (klipsy w które wpina się zapinkę. 3.Pasy tylne od 5D pasują do 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 1. Ladunek znajduje sie przy rolce (bebnie) pasa, swoja droga pewnie w ogole nie bedziesz mial pociagnietej instalacji zeby podpiac te napinacze skoro to societka 2. nie pamietam, sprawdz ile masz dziur na klipsy to bedziesz wiedzial czy masz pojedyncze dziury na kazdy czy 1 otow na oba 3. powinny pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 1. Może i instalacja będzie ale bankowo w komputerze wyłączone 2. Mam jedna dziurę na śrubę i dwie prostokątne dziurki. Więc jak?:> Jak dojdą paski i po montażu opowiem Wam jak było:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 Kolego w wersji 3D nie ma pirotechnicznych napinaczy pasów w zamian za ta sa 2 dodatkowe poduszki powietrzne pod kolanami kierowcy i pasażera zapobiegajace wyslizgnieciu sie z pod pasów sprawdz na fotelu po na wysokosci konaln jest wybity znaczek AIRBAG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2009 Mil3k6 mówimy o pasach tylnych, napinacz pasa w 3D jest napina część klatkową w wersji 5D jest też napinacz części biodrowej(pasa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 mowie o przednich pasach w wer. 3d nie posiadają one pirotechnicznych napinaczy ani przy rolce ani przy zaczepie. W zamian za to sa 2 dodatkowe poduszki powietrzne pod kolanami na kazdym siedzeniu po jednej. Natomias nie mam pojecia jak to jest na tylnich siedzeniach ale wydaje mi sie ze nie ma nic, a juz na pewno nie przy klamrach (zaczepacz) [ Dodano: 2009-01-16, 13:07 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Dziwne to. Nie chce mi się wierzyć aby nie było napinaczy, które współdziałają z przednimi poduszkami tj. z tą w kierownicy i pasażera. Chodziło głównie o to aby nie polecieć na poduszkę w momencie jej odpalenia lub znacznie to opóźnić. Napinacz ściąga pas w momencie odpalenia poduchy. Już w MI były z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Mil3k6 obrazek dodany przez ciebie jest wyszczególnieniem wersji 5D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2009 Natomias nie mam pojecia jak to jest na tylnich siedzeniach ale wydaje mi sie ze nie ma nic, a juz na pewno nie przy klamrach (zaczepacz)No przeciez jest napisane:"pirotechniczne zwijacze pasów tylnych (miejsca boczne)". Więc tylko środkowe miejsce nie posiada napinacza. Boczne mają przy rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Będąc przy temacie. W celu zainstalowania tylnego środkowego pasa należy dostać się do wnętrza oparcia. Jego tył (mowa o tapicerce) jest przymocowany wg mnie za pomocą jakiegoś zamka błyskawicznego tyle tylko, że nie mogę znaleźć suwaka - jak się tam dostać ?? i jeszcze jedno pytanie. To gdzie się wsadza pas (nazwijmy to roboczo wichajster) - w tyle po lewej stronie powinny być na dwa pasy a ja mam tylko na jeden - czy da się dołożyć do tego istniejącego wichajstra czy trzeba kupić od razu podwójny ?? Jeżeli piszę niezrozumiale to proszę o wyrozumiałość ze względu na mój mały zasób słów technicznych ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Jestem w stanie Cię zrozumieć Zatrzaski są po lewej stronie dwa oddzielne, ale skręcone jedną śrubą. W kanapie jest szersze wycięcie po tej stronie aby oba zatrzaski były dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Cięcie - regulamin forum tak tak to wiem, tyle tylko, że NIE są skręcone śrubą tylko takim coś a'la nitem... jednak jeżeli uda mi się kupić ten wichajster osobno to skręcę oba śrubą i myślę, że będzie gites Pytanie tylko jak zamontować pasy ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 na kanapie od strony kierownicy powinny być dwa wichajstry w jednym mocowaniu a ty prawdopodobnie masz wichajster kanapy za pasażera. Co do tapicerki kanapy należy kupić suwak i go założyć na zamek błyskawiczny w tapicerce. Pytanie tylko jak zamontować pasy ? - tylne boczne czy środkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Zibo, ta wtyczka wygląda analogicznie jak ta do podłączenia poduszki powietrznej. Wyciąga się trochę żółta część, wpina wtyczkę i wciska z powrotem żółtą blokadę. Identyczna wtyczka jest w PP w kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Pytanie tylko jak zamontować pasy ?- tylne boczne czy środkowy ? Środkowy. i odpowiedź na moje pytanie - rozpina się tylną część tapicerki oparcia a poźniej zaprasza się kolegę z malutkimi rączkami, żeby zgrabnie z boku włożył pasy do wnętrza oparcia:) W takim przypadku jest najmniej rozkręcania i kombinowania - jedynym minusem są ostre krawędzie konstrukcji oparcia a po omacku to krew będzie się lała - gwarantowane :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi