waldek708 Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dario, czyli teraz przynajmniej wiesz na czym stoisz.Na szczęście to "tylko" akumulator,powodzenia i cierpliwości przy reklamacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Dario, daj znać tylko jak sprawa wyjdzie z tymi warunkami reklamacji bo mnie też zawsze ta kwestia ciekawiła. Oby się wyjaśniło. Ja miałem wiele problemów ale z firmą Jenox (jeszcze czasy malucha). Niestety gwarancji nie uwzględnili a aku padał po trzech dniach jak auto stało nie ruszane. Pamiętam że mieli wytyczne że akumulator jest ok jak napięcie nie spadnie poniżej 10,8V :-P fajnie to wyglądało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello04 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dario też mam Centra Futura ale w Volvo, i wsio ok z nim, tylko dziwi mnie czemu po tygodniu stania auta aku się rozładowuje, a aku mam niespełna 2 lata, zielona kontrolka to od nowości nie działa, też przymierzam do oddania go na gwarancji, także napisz co i jak wyszło z Twoim akumulatorem teraz po czasie żałuję zakupu, a doradzali brać Bosch'a lub zwykłą Centre Plus a mi się fajerwerków zachciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Niestety z futurą jest loteria. Kupiłem w kwietniu i póki było ciepło to żadnych problemów, oczko nawet pięknie zielone. Przyszły niskie temperatury i aku ma problemy z trzymaniem napięcia i oczko czarne mimo ładowania prostownikiem. Poczekam jeszcze na większe mrozy i zobaczę jak będzie sobie radził, ale duchowo nastawiam się na reklamację. zwykłą Centre Plus a mi się fajerwerków zachciało Też miałem brać zwykłego PLUSa, ale trafiłem futurę w dobrej cenie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello04 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 trafiłem futurę w dobrej cenie to tak jak ja, za Future dałem chyba 20-30zł więcej jak za Plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) Zamiast tego tematu z 2008 roku polecam znacznie świeższy; http://megane.com.pl/topic/33588-koniecznosc-wymiany-akumulatora/page__p__261439__fromsearch__1#entry261439 Niestety podział na modele w obtagowanu tematów czasami wprowadza takie zamieszanie i niektóre tematy są pomijane. Edytowane 17 Listopada 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniello04 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 ale kotleta odgrzałem, dziękuję za uświadomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 To przecież nie jest zabronione, tylko szkoda to samo przepisywać co kilka dni temu napisano, tyle że dla M II Ph II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 To ja widać mam fart. Futura w mojej megance tyra już prawie siedem lat i nie zdradza żadnych oznak zmęczenia. Raz w roku sprawdzam poziom elektrolitu i czasem uzupełniam jak trzeba, a w okresie zimowym ze względu na krótkie trasy raz na dwa - trzy miesiące jest doładowywany - bez odpinania od instalacji. Ale muszę zacząć się liczyć z tym, że może nagle i bez żadnych ostrzeżeń skutecznie odmówić współpracy, jak lata temu szwedzki akumulator (NOACK - jakoś tak) po 10 latach się zbuntował. U mnie w ciągu 40 lat jak mam do czynienia z samochodami tylko raz padł mi akumulator po dwóch latach (z Piastowa) - padło połączenie między celami, reszta tyrała średnio 6-7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Raz w roku sprawdzam poziom elektrolitu i czasem uzupełniam jak trzeba :D I tu jest pies pogrzebany, jak to zrobić mając aku BEZOBSŁUGOWY (terefere) na gwarancji (3 lata, czyli obliczonej na ~pół życia dzisiejszego aku) ;) . Poza tym z tego co się zorientowałem to są jakby 2 rodzaje futury, takie co bez problemu da się zdjąć zatyczki i takie co pokrywa jest zamocowana na jakiś klej czy zgrzewana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi