Siwy19 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Słuchajcie ja mam takie pytanie otóż w mojej megance kombi nie ma tego filtra mam rok produkcji 12.07.2004 a tu wypowiadał się ktoś ze w roczniku 2003 miał ten filtr. Można by sobie takie filtr dołożyć jest w ogóle taka możliwość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max153 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Ja mam taką samą megankę z początku 2005 roku i miesiąc temu miałem wymieniałem filtr paliwa i o dziwo był oryginalny renault i w tym miejscu co wszyscy piszą pod podłogą mniej więcej na wysokości tylnych lewych drzwi. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Cześć, Mam w książce serwisowej opcję silnik beznynowy 1.6 i wymianę filtra paliwa przy 75tyś. W ASO Jaszpol Łódź powiedzieli, że dla mojego modelu nie przewiduje się wymiany filtra paliwa w ogóle. Jest to silnik 1.6 16V, Megane II Grandtour. To jak to wkońcu jest? Wymienia się czy nie wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wymienia się, jak masz dodatkowy filtr paliwa, montowany na przewodzie paliwowym, w okolicy lewego tylnego koła. Sprawdź czy masz go tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybsio Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Witam Dorzuce tylko tyle, ze: w Megane III ,2010, 1,6 ,110KM Filtr Paliwa jest zintegrowany z pompa paliwa tak jak pisali to wielokrotnie koledzy, a przy progu lewego tylnego kola znajduje sie Filtr Weglowy Oparów Paliwa (nr. 149500001R) i tyle w temacie :) obecnie koszt wymiany tego modulu (pompa z zintegrowanym filtrem) to 1200 zl + robocizna :) (cool) info z Renault Lublin pozdrawiam Kolego, na forum piszemy z polskimi znakami !!! - Krzychu Edytowane 11 Grudnia 2014 przez Krzychu Brak polskich znaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Niekoniecznie tyle w temacie, bo u niektórych obok wspomnianego Filtra Węglowego Oparów Paliwa jest także typowy filtr paliwa. Mam pytanie do tych, którzy go wymieniali. Do filtra podłączone są 2 wężyki, z którymi nie będę miał problemu, natomiast filtr jest w takiej jakby obejmie i jest przyczepiony do jakiegoś elementu. Jak to wyjąć, by nic nie ułamać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Wysunąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 W takim razie jeszcze jedno pytanko dorzucę. Jaką ten filtr powinien mieć średnicę, aby się idealnie wpasował w obejmę ? np. Purflux i Filtron mają 56 mm, a Bosch ma 62mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ja do swojego, sądzę, że będziesz miał taki sam, kupiłem Filtrona, wszedł luźno, więc pewnie ten o większej średnicy powinien również wejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Meganka ma dwa filtry Panowie. Jeden w pompie paliwa w baku a drugi pod autem to tez jest filtr. Moja pompa wytrzymała 273kkm z czego około 110kkm na lpg. A padła prawdopodobnie przez filtr paliwa (ten przy prawym kole z tyłu) bo "urwał" się wkład/środek filtra i latał w środku. Także odradzam filtrona :) Edytowane 12 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Panowie Megane II 1.6 ojciec kupił filtr paliwa ale nigdzie go nie ma. Pompe wyciągali rozebrali wyczyścili i teraz pytanie czy przy zawalonym filtrze możliwe jest by np samochód reagował tak jakby nie dochodzilo paliwo często problem jest jadąc po górkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Filtr paliwa może być przy progu od strony kierowcy, przed tylnym kołem. Jednak nie wszystkie wersje miały osobny filtr paliwa. Możliwe, że pompa ma już za słabą wydajność i nie daje rady podać dużej ilości paliwa. Jak rozbierali pompę, to dobrze poskładali wężyki? Czasem zdarza się tak, że wężyk tłoczący nie jest szczelny i część paliwa jest wpompowywana do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 to w końcu jest ten filtr czy nie? z lewej czy z prawej? jedni piszą tak drudzy siak, ktoś widział na własne oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 z powodu braku jednoznacznej odpowiedzi dziś poświeciłem się dla nauki i wlazłem pod auto i oto moim oczom ukazał się filtr paliwa, dokładnie jak ktoś pisał wcześniej znajduje się po lewej stronie, na wysokości tylnych drzwi, właściwie to wystarczy się pod nie schylić nie wchodząc pod samochód i go pięknie widać, przewody wpina się po obu stronach na tzw. szybkozłączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabrysm Opublikowano 13 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Czy dobrze rozumiem, że kierunek przepływu filtra paliwa ma wskazywać na tył pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi