arturka24 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam Pierwszy mój post na forum Mój problem polega na tym, że miesiąc temu w przednią szybę uderzył kamień spod kół w samochodu jadącego przede mną. Szybę wymieniłem na oryginał w ASO Białystok. Dziś wieczorem patrzę :-o , a tu w tym samym prawie miejscu szyba znów pękła. Dodam tylko że nie wydaje mi się aby jakiś kamień w nią uderzył, poza tym nie ma śladu uderzenia, tak jak było poprzednio widać. Czy jest możliwe, że została źle wklejona. Dodam że pękniecie wychodzi spod uszczelki, w kierunku środka. Samochód także nie był bity. Sprawdzałem, jak rozbierałem schowek pasażera Moje pytanie brzmi: Czy uda mi się wyegzekwować od aso wymianę w ramach gwarancji. Wydaje mi się że to ich wina, że źle wkleili. Dodam, że zrobili to w przeciągu 1 dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja bym reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Myślę że to wina złego wklejenia. Reklamuj. Przecież to nie Daewoo Matiz, gdzie przednia szyba pękała w standardzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturka24 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 No właśnie jutro będę reklamował. Zobaczymy jak na to ASO. Będzie się stawiać okoniem, czy przyjmie reklamację. [ Dodano: 2009-01-24, 19:43 ] Mam jeszcze pytanie do kolegów. Czy ktoś miał podobny przypadek złego wstawienia szyby i późniejszego jej pęknięcia? :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexterpl Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Dodatkowo proponuje ubezpieczenie szyb w samochodzie. Raz na rok 60zł. A szyba ubezpieczona do wartosci 2tys. Sam mam załatana dziurke po kamieniu centralnie w przedniej szybie fotochromowej czy jakos tak. Zarówno mrozy i upały zniosła dobrze jednak i tak ja ubezpieczę dodatkowo przy nastepnej opolisie oc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturka24 Opublikowano 6 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Szyba została wymieniona w ramach gwarancji Temat zamknięty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 jeżeli pęknie trzeci raz zacznij się martwić "pracującą" budą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi