sekal Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Co prawda wczoraj ale odkurzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Właśnie skończyłem pucować szyby w aucie. Należało się im już dawno. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Założyłem nowe używane aluski w bdb stanie, kupione za bdb cenę. żeby było śmiesznie to powiem Wam, że przy dobieraniu alusów trzeba brać pod uwagę nie tylko przednie zaciski przy tarczach 280, ale też tylne. Te moje alusy, mimo że orginalne to mieszczą się prawie na styk z tylnymi zaciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) żeby było śmiesznie to powiem Wam, że przy dobieraniu alusów trzeba brać pod uwagę nie tylko przednie zaciski przy tarczach 280, ale też tylne. Ja bym powiedział głównie tylne. Ja mam org. alusy i miejsca między felgą i zaciskiem jest tyle, że ledwo tam wchodzi najcieńszy odważnik. Kupiony podkład i niedługo dalsza część malowania. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Wczoraj wymieniony sworzeń wahacza z prawej strony oraz tuleje z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Dzisiaj odstawiłem auto do mechanika, do wymiany: - kompletny rozrząd z pompą wody - łożysko koła przedniego, prawe - łożysko koła tylniego, prawe - pasek wielorowkowy - sprzęgiełko alternatora Zostaną jeszcze amortyzatory z tyłu, ale to w kolejnym miesiącu i będzie można w końcu śmigać autem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Krzychu- masz :) za miesięczne opóźnienie w tych pracach. :) :P Jutro jest zlot użytkowników tego forum.... Jako Admin miałeś być OBOWIĄZKOWO :) :) :P Ja dziś tylko prace kosmetyczne przy sceniolu drugim przed zlotem, a i tak zajęło to ponad 5 godzin.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zamontowane światła dzienne oraz wypucowany na jutrzejszy zlot :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Wymieniłem uszczelki pod odma, i przed przepustnicą. I wymieniłem żarówki H7 bo jedna przepaliła. A dziwniejsze jest to ze żarówki są wymieniane w ASO. I powinno być logo Renault a jest Osram i to zwykłe za 10 zł a u nich 40-50 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 gojgien, niestety nie do końca ode mnie zależało kiedy auto pójdzie do naprawy :) Poszło tak szybko jak się dało. Ale nie będę biadolił i przymuję żółtą kartkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zatankowane za 270zł po zabójczej cenie 5,49 za litr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Wyczyszczona przepustnica, było na niej sporo syfu. Zamontowany gaz (Stag 4, Zavoli Zeta N, Hana H2000 czerwone) i zatankowane do pełna. Teraz już można spokojnie jeździć autem, bez płaczu pod dystrybutorem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 umyta, wyglinkowana, nałożony meguiars deep crystal polish, woskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Pogoniłem sceniola drugiego na ogólnopolski forumowy zlot do Krzepic. W drodze powrotnej zatankowany w Pyrzowicach pod korek za 2 stówy (ze względu na korzystną cenę) Niestety przedzlotowe czyszczenie poszło się bujać, przód sceniola to jedna wielka ściana masowej śmierci dla owadów. Nawet na antenach- radiowej i CB są porozbijane. Sceniol za to wywiązał się "śpiewająco" ze swojego zadania i przeznaczenia na rodzinne wypady. Wygoda, komfort, przyjemność z jazdy rewelacyjna :) :) Na dostępnym południowym odcinku A1 był najszybszym (w granicach dopuszczalnych przepisami) autem. (jedynie jakaś Audica przeleciała z lewej do przodu ale ta miała grubo pod 200km/h) Dostanie za to nowy olej i filterki :) oraz okolicznościową pamiątkową naklejkę ze zlotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Pogoda nie rozpieszcza (gorąco, ale przede wszystkim zaduch), więc zaplanowane prace skończyły się tylko na odświeżeniu klimy i wymianie filtra. Wreszcie grzybkiem nie jedzie :) Dodano: 02 lip 2012 - 18:07 Kupione Tungsramy Sportlight. Zobaczymy czy faktycznie są tak fajne jak fama niesie, bo cenowo wyszły niewiele drożej niż Helle kupowane zazwyczaj w pobliskim motoryzacyjnym. Edytowane 30 Czerwca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi