andrzej27r Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 wymienione sworznie ,końcówki drążków, pomalowane zaciski hamulcowe i po 11 godzinnym pobycie w Auto Spa Bacarra został kompleksowo odświeżony lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleus Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Wymienione łożysko piasty. Ze starego nic nie zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 AC znowu wykupione na kolejny rok ;/ powoli zaczynamy szykować CC do wyjazdu nad morze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 A więc serwis u zaprzyjaźnionego mechanika zaliczony: - olej + filtr oleju - filtr powietrza - klocki ferodo przód + tył (wytrzymały od nowości do teraz czyli 72 tyś.km) - czyszczenie przepustnicy + nowa uszczelka wg książki przeglądów po 4 latach - nowy płyn chłodniczy (stary-fabryczny, temperaturę krzepnięcia miał już przy -17*C ) - nowy płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Przeglądnięta ze wszystkich stron. Wymieniłem filterek powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QsOor Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Poszedłem za ciosem serwisowania i przyszedł czas na klimatyzację. Pierwszy raz od nowości nabiłem układ, brakowało 310g czynnika R134a (180 było, powinno być 490) :) Przy okazji odgrzybianie i nowy filtr kabinowy. I tu byłem w ciężkim szoku jak się zapaskudził prze 2 m-ce (przez chwilę myślałem, że mi go w serwisie nie wymienili B) ) Okres jaki podaje książka serwisowa to jakąś kpina w naszych warunkach klimatycznych - 30 tyś/2 lata :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Wlałem płyn do spryskiwaczek, ale jutro musze dolać bo weszły 2 litry i mało. Oczywiście płyn z Biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Wymieniłem amortyzatory z przodu, łożyska Macphersona, drążki stabilizatora, filtr kabinowy oraz dopełniona klimatyzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Została wezwana laweta i czarna pojechała do porządnego pana doktora, który zrobi jej porządnie sprzęgło, a nie jak poprzedni paprok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Zmieniłem olej Teraz mam Valvoline Maxlife 5w40 - ponoć niezły - przekonam się... Zmieniłem Filtr kabinowy Zmieniłem filtr powietrza odgrzybiłem klimę plany na wieczór - zrywanie deski i czyszczenie silnika dmuchawy - tu prośba o pomoc - "zapodałem" wątek dziś również, a że auto na rano potrzebne to nie wiem czy dam radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Umyłęm szyby przednie, sprysknałem niewidzialną wycieraczkę bo wycieraczka nie daje rady jak jade na zderzaku innego auta czy tira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 (edytowane) Tak więc po tygodniu prac: Megan 2 Nowe szczęki na tyle, zestaw naprawczy, cylinderki, łożyska, nowa uszczelka pod kolektor wydechowy, nowe szpili mocujące osłonę termiczną zamocowane klejem ceramicznym do 1500C w końcu nic nie dmucha i cicho pracuje, wspawane pęknięcie w katalizatorze, połączenia wydechu zostały przesmarowane klejem ceramicznym i nic nie pierdzi automatycznie czuć że silnikowi przybyło mocy. Megan 1 Skasowany gaz wraz z wystawieniem odpowiednich dokumentów, zakupiona wanna bagażnika by zrobić wstawkę i zaspawać otwory po lpg, wymieniona linka ręcznego bo starej się pękło, zamówione 2 cylinderki bo zaczynają ciec oraz 4 koronki abs (w końcu trzeba go uruchomić) i podejście 16.07 do przeglądu. Edytowane 14 Lipca 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Założyłem kierownicę na nowo obszytą skórą.Prezentuje się super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 uzupełniłem olej w skrzyni biegów i wysprzątałem wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) To ja także się pochwalę co na dniach zrobiłem i mam zamiar zrobić dla swojej Megi ;-) Zrobione: Ozonowanie + nabicie klimy, porządne wysprzątanie wnętrza, nałożenie nano wycieraczki na wszystkie szybki, zamontowanie zaworka zwrotnego do spryskiwacza tylnej szyby, przerobienie opryskiwacza ogrodowego na pianownicę :D W najbliższym czasie: wymiana oleju (Elf), filtra powietrza (Knecht), filtra paliwa (Knecht), filtra oleju (Knecht), filtra przeciwpyłkowego (węglowy Purflux). Planuję również porządne odświeżenie lakieru swojego maleństwa. Lista zakupów już zrobiona ;-) Dzięki koledze Marcinowi (meganecoupe02) i jego relacji z odświeżania felg za pomocą Tenzi Alux-a ten specyfik już również czeka na mnie w garażu - przy dobrej pogodzie sciągam felgi i pochwalę się efektami w odpowiednim temacie ;-) Edytowane 15 Lipca 2013 przez sobka01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi