gojgien Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gdybym tak odpalał za każdym razem kupiłbym spawalnicze. :) Identyczne mam już sprawdzone, sporadycznie spełniają swoje zadanie. Miałem podobne też ponoć 400A i na nich nie dało się auta odpalić. Jak zamieniliśmy na takie same jak kupiłem nie było problemu. Było to przy tej samej padaczce aku więc jest porównanie. A przekrój, z tego co się znam to jest w granicach 4,5-6mm2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 A ja dziś wymieniłem aku w aucie. Kabli nie miałem ( muszę kupić ) ale na firmie jest prostownik z funkcją rozruchu do 'ratowania ' ciężarówek i dziś mi się przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Gdybym tak odpalał za każdym razem kupiłbym spawalnicze Z kabli spawalniczych są dobre, nawet stare padła palą na mrozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 A przekrój, z tego co się znam to jest w granicach 4,5-6mm2 Ja sobie zrobiłem kable rozruchowe kilka lat wstecz z przewodu 35mm2 po 5 metrów każdy i jada radę odpalać ciężarówki. I wszyscy się dziwią jak je zobaczą. Nawet nie trzeba auta jakoś odpowiednio stawiać aby akumulatory były blisko siebie. Przygrzałem tylny hamulec, bo ręczny nie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 ja dziś zrobiłem duży przegląd auta po którym zrobiono : górne mocowania amortyzatorów - wymiana nabicie klimy spryskiwacz lampy z prawej strony - naprawa silniczek regulacji wysokości świateł z lewej strony - zamocowanie pasek wielorowkowy - wymiana tylne oponki - wymiana światełko bagażnika - naprawa gruntowne mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Hej A ja wygłuszyłem maskę w mojej meganie. Powszechnie wiadomo, że k4m jest głośny, szczególnie przy prędkościach autostradowych. Postanowiłem coś z tym zrobić. Wykleiłem maskę matami (mata stp butylenowa + pianka gms 6mm), a dodatkowo fabryczne wygłuszenie. Uważam, że to było bardzo dobrze wydane 100zł, ponieważ efekt jest zauważalny - jest ciszej podczas jazdy autostradą. Oczywiście nie jest to radykalnie ciszej, ale mi przestał przeszkadzać ten hałas. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 nie dziś a wczoraj, umyta i odkurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szargocz Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Przedwczoraj, przy niedzieli - auto dokładnie wypucowanei założona nowa choinka zapachowa nawet :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja dziś , tak dla żartu wpadłem na "oficjalne złomowisko" , zapytałem ile kosztuje złomowanie , megane 3 z 2009 roku, podałem, że sam dojadę autem . Pan podał mi cenę,że muszę zapłacić 480 zł, żeby uzyskać dokument złomowania auta. hmm, coraz droższa w eksploatacji jest ta megana .... ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieJu Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Załatwione felgi od kumpla 16" za 4pak żuberka :) tylko jest mały problem . pomozecie ?:> http://megane.com.pl/topic/56749-pomocy-felgi-16-od-opla-et49-4x100/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliq Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Wymienione: - przełącznik podnoszenia/opuszczania szyby pasażera (sterowanie przez kierowcę), - żarówka w lampce oświetlenia kabiny (mała rzecz, a jak cieszy :D ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Lampka w bagażniku, zabrałem się za wymianę żarówki.... ale jej nie było - w ogóle nic nie było. Całość razem z żarówką wpadło do środka. Dobrze że człowiek regularnie ćwiczy palce ( pozdrawiam Kochanie jak to czytasz ) i przez ten mały otworek sięgnąłem lampkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zakupiłem nowe tarcze i klocki marki Brembo, teraz muszę wyszukać jakieś dobre i trwałe osłony przegubów + osłony maglownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zielona:P wymieniony olej, filtr oleju, filtr powietrza i świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Odkurzona i przy okazji było ozonowanie wnętrza przez 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi