darek_fsw Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Wymieniony filtr kabinowy, odgrzybiona klimatyzacja. Ciekawostka - pierwszy raz trafiłem na filtr kabinowy bez ramki (miękki) VALEO (założyłem bez demontażu schowka). Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez darek_fsw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 W moim sceniolu drugim także dziś kompleksowy przegląd klimatyzacji. Pakiet ze sprawdzeniem szczelności, odciągnięciem czynnika, naładowaniem do pełna i ozonowaniem zakupiony na Grouponie za 50zł. W tej cenie 100g czynnika, jeśli trzeba więcej to dopłata na miejscu. Całkowity koszt to 80zł. (pakiet + 200g czynnika/30zł) Do tego oczywiście nowy, już wcześniej zakupiony filtr węglowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Założyłem zaworek zwrotny do spryskiwacza - śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 W poprzednim tygodniu zrobiłem w Megi: - rozrząd - pompa wody - paski - płyn w chłodnicy - olej - filtr paliwa - filtr powietrza - filtr oleju - filtr kabinowy A przedwczoraj: - nowe żarówki postojowe LED - wymiana żarówki w tylnej prawej lampie - wymiana wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza w drzwiach i podsufitce na ledowe z canbusem - porządne wysprzątanie wnętrza oraz mycie całego auta z porządnym wyczyszczeniem felg alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Wymiana czujnika temperatury zewnętrznej. I chodzi jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Odkąd kupiłem to: - Oczywiście naprawa (blacharka, malowanie, kupno części) bo kupiłem lekkiego rozbitka - Nowe alufelgi oryginał Renault 17" w raz z oponami Continental + Chromowe wentyle - Zakupiona mata do bagażnika w raz z dywanikami gumowymi firmy REZERW-PLAST - Wyprane całe wnętrze samochodu pianką aktywną: podsufitka, fotele boczki, pielęgnacja skóry specjalnymi preparatami - Wyczyszczenie w miarę możliwości z wierzchu elementów silnika - Założenie nowych listew chromowanych na progi z napisem MEGANE - Rozebranie i wyczyszczenie licznika od wewnątrz z paprochów - Zakupione nowe ramki rejestracji chromowane z połyskiem na tylnej ramce orzełek Polski wygrawerowany - Pełen pakiet LED wewnątrz (drzwi, podsufitka, schowek) i zewnątrz na rejestrację - Nowe reflektory przód + dzienne diody LED soczewkowe - tak samo postojowe + h7 z niebieską bańką na długie i krótkie, ładne białe światło - Wymiana oleju, oczywiście ELF do DPF + wszystkie filtry - Montaż USB a dokładnie CBOX + dokupiłem dedykowane/fabryczne gniazdo USB zamiast Chinch do Megane oraz aktywacja (kolega z forum: cinas) - Wymiana przewodów paliwa na solidne gumowo-zbrojone przeźroczyste - Wymiana bata anteny na dachu na chromowy - Wymiana ogranicznika drzwi kierowcy - Wymiana głośnika kierowcy - Montaż kompletnego okablowania pod subwoofer - Wyciągnięcie RCA z fabrycznego radia (kolega z forum: cinas) - Wymiana 2x czujnika Hands Free na nowe + zaślepki - Wymiana mieszków, ręcznego i zmiany biegów - Przyklejenie loga koguta wersji limitowanej F.F.R na prawy błotnik - Wymiana świateł halogenów w raz z żarówkami na nówki - Nowy akumulator VARTA EDIT: No więc chwilę minęło więc odświeżam: - Wymiana rozrządu INA, pompy wody KWP, paska alternatora, rolki napinacza alternatora oraz płynu chłodniczego plus jakiś simerring, który przepuszczał olej i kapał na pasek rozrządu - Pomalowane zostały również zaciski hamulcowe na kolor czerwony połysk na podkładzie przód i tył - Paski Led w kolorze reszty podświetlenia wnętrza pod nogi dla kierowcy i przedniego pasażera, świecące delikatnie cały czas podczas jazdy tylko wówczas, gdy zapalone są światła mijania i postojowe na dziennych nie - Podświetlane klamki przód i tył w czasie jazdy również w kolorze podświetlenia wnętrza, świecące delikatnie cały czas podczas jazdy tylko wówczas, gdy zapalone są światła mijania i postojowe na dziennych nie - Upiększenie wnętrza samochodu czerwonymi paskami z kedry - Do roboty zostało mi jeszcze: - Lusterko zwykłe na fotochromatyczne - Polerka samochodu - Ustawienie tylnej klapy bagażnika - Nowe opony zimowe - Listwa na kratki zderzaka z limitowanej wersji FFR bo taką posiadam, niestety nowa kosztuje 500 zł a używek nigdzie nie ma, ale to ostatni wydatek. - Kupno licencji nawigacji na rok - Światła LED H7 Jakbym coś zapomniał to dopisze :P Edytowane 2 Sierpnia 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszun94 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Nowy olej, który wyciszyl kzfr, odpukać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Umówiłem ją na sobotni komplecik w auto spa :) Edytowane 11 Maja 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) A ja byłem na przeglądzie rejstr. Załatwione OK.Muszę napisać o swoich uwagach.Uważam,ze to jest skandal.Auto mam z salonu 9 lat ok. 55tys. km tylko ja nim kieruje.Dwa lata temu naprawiana prawa strona sworzeń zwrotnicy i końcówka teraz już diagnosta sygnalizował,że powoli lewa strona -sworzeń do roboty będzie.Trzeba będzie przy okazji i końcówkę drążka zrobić przed zbieżnością. Podkreślam ,że to skandal części oryginalne fabryczne TRW i nowe też TRW więc chyba niema lepszych.Auto jeździ po dobrych drogach nie dziurawych.Taka słaba trwałość zawieszenia SKANDAL. Jeżeli ktoś to czyta przed kupnem RENAULT PRZESTRZEGAM.Poza tym nie powiem auto bardzo wygodne.Miałem dużo różnych marek aut drogi te same przebiegi podobne.NIGDY nie wymieniałem nic w zawieszeniu w zadnym z nich. ps WY też tak często wymieniacie te części?.Zapomniałem dodać ,że jestem zawodowym kierowcą więc staram się uważać na jazdę i dbać o stan zawieszenia. Edytowane 13 Maja 2017 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 (edytowane) Wymieniona turbawka w L II 1.9 dci :) Nie było lekko, poziom trudności jakieś 8/10. Stara turbawka działała w sumie dobrze ale strasznie zionęła olejem. Udalo mi się dostać na szrocie używkę w dobrym stanie i w dobrej cenie. Pompuje ładnie, nic nie gwiżdże. Do regenerowanych nie mam zaufania. Jak ktoś ma pytania odnośnie wymiany to śmiało (przypominam że chodzi o L II, ale znajomy silnik 1.9 dci). sobiepan Wszystko się zgadza. Sworznie i elementy układu kierowniczego to słaby punkt M II, a tym samym S II. Moi rodzice mają corolkę e 12, ok 250 tyś. przebiegu ale zawieszenie absolutnie nie tykane. Ma jednak parę innych problemów, o których nie będę tu pisał. Trzeba jednak uczciwie przyznać ze auto zdecydowanie bardziej niezawodne. Dla mnie sworznie i elementy układu kierowniczego to żaden problem, gdyż wszystko wymieniam we własnym zakresie łącznie ze z zbieżnością. Ceny części są przystępne. Edytowane 13 Maja 2017 przez pawlos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Naprawiony mechanizm hamulca ręcznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolow Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) A ja dzisiaj, wymieniłem mikrozłącza w drzwiach było trochę zabawy, ale udało się na dodatek zgubiłem jedną zaślepkę klamki z drzwi od kierowcy, jedno naprawie drugie popsuje :) ta pomyłka mikrowłączniki :) Edytowane 18 Maja 2017 przez bolow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloteck Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 mikrozłącza ? a szto eto :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 mikrostyki w klamce, które się psują. To występowało w MegII z opcją hands free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Montaż gniazda/ładowarki usb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi