Wampir_m Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam, mam problem ze sparciałą uszczelką na dachu pod antenę do radia i gpsu (zdjęcia w załączniku). Byłem w dwóch serwisach w Wałbrzychu i Świdnicy, w obu powiedziano mi że nie można kupić samej uszczelki tylko komplet z anteną za około 400zł + 300zł robocizna (zdjęcie poddasza i montaż). Samochód jest już po gwarancji (ma 4 lata) i szczerze mówiąc nie chcę wydawać 700zł. Do tej pory nic nie cieknie ale chciałem to zrobić, napisałem do renault maila z prośbą o pomoc i oto jaką wiadomość dostałem: "Szanowny Panie, W nawiązaniu do Pańskiego zapytania informuję, że Renault Polska nie przyjmuje zamówień od Klientów na części zamienne. Klienci zamawiają części u Autoryzowanych Partnerów Renault. Niektóre części wystepują w kompletach i nie ma możliwości ich rozdzielenia chyba, że Autoryzowany Serwis podejmie się tego dla Klienta na własną rękę, zatem niestety Renault Polska nie będzie w stanie pomóc. Dziękujemy za zainteresowanie marką RENAULT. Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.renault.pl W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 99 99 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00. Z poważaniem, Beata Dobrzyńska" Może ktoś z was pomoże mi z ta uszczelką? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Hmm... w sumie to nie wiem po co pisałeś do Renault Polska. Oczywistym jest że odeślą Cię do ASO. Kup tam komplecik i wymieniaj albo szukaj na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampir_m Opublikowano 24 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 czy moglby ktos wyslac mi fotke ktoredy ida kable, gdzie sa zlacza i ile ich jest (antena z gps) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Ja mam co prawda tylko radio ale myślę że u ciebie będzie tak samo zdejmij plastyk z górnego prawego słupka tego przy tylnej klapie tam jest wtyczka pośrednia do przewodu antenowego A z tego co próbowałem to do samej anteny też idzie sie dostać po umiejętnym odgięciu podsufitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 jeśli chodzi o uszczelkę to ja zrobiłem z czarnego silikonu bo mi ciekło przez antenę , ale mam antenę bez gpsu docisnąłem antenę i ładnie wyrównałem palcem , wyczyściłem i nic nie cieknie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampir_m Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 czy ktoś może mi powiedzieć czy ta krotka antena z laguny II z gps (pletwa rekina) będzie pasować do meganki II, chodzi mi głównie o wtyczki i kable? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 ja mam to samo z moją anteną, wygląda jak ta na zdjęciu, ja do mojej dostałem się przez miejsce z którego wychodzi pas do środkowego tylnego fotela, tam jest śruba do odkręcania anteny, walnąłem tam siliconem i było ok, ale teraz po 3 miesiącach mam problem, ponieważ gps potrzebóje dużo więcej czasu żeby złapać sygnał z satelit, czy może na to mieć wpływ ten silicon, przez 3 miechy było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 czy może na to mieć wpływ ten siliconRaczej nie, a wpływ może mieć jesienna pogoda z grubą warstwą chmur, lub intensywne opady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 niajnia, Pewnie pada Ci antena GPS.Normalna przypadłość aut Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Jeżeli padła mi antena od gps, to wiąże się to w wymianą samej końcówki co jest na dachu czy jeszcze coś tam jest więcej do wymiany, może ktoś miał problem z brakiem sygnału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wampir_m Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 musisz kupić całą końcówkę ( jak na foto), gps jest wtopiony w tą antenę, no chyba że kupisz osobny zewnętrzny odbiornik i go sam podepniesz pod radio p.s. śrubę odkręciłeś gdzie? pod środkowym fotele w podsufitce nie mam nic, trzeba podsufitkę odchylić od tyłu (ja mam kombi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 1 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mam identyczną sytuację jak opisana w pierwszym poście. Z tym, że nie cieknie mi woda do wnętrza, ale prawdopodobnie podmywa całą instalacje i przez to radio ma problem z zasięgiem. Czy jest w ogóle możliwe, że przez sparciałą uszczelkę radio notorycznie szumi i gubi zasięg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 wkr, Przez uszczelkę NIE ale przez uszczelkę może być uszkodzenie połączenia - zaśniedzenie w miejscach łączenia. Szukaj gdzie jest przerwa w przewodzie lub brak styku na jakimś połączeniu lub przewód, masa - gorący się zwiera lub urwane przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysloj Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ja znalazłem brak styku w środku tej anteny. Trzeba rozkręcić antenę na dachu i tam w środku sprężynka nie styka .Jak jesteś trochę ''majsterkowaty'' to dojdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niajnia Opublikowano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2009 musisz kupić całą końcówkę ( jak na foto), gps jest wtopiony w tą antenę, no chyba że kupisz osobny zewnętrzny odbiornik i go sam podepniesz pod radio p.s. śrubę odkręciłeś gdzie? pod środkowym fotele w podsufitce nie mam nic, trzeba podsufitkę odchylić od tyłu (ja mam kombi). u mnie w grand scenicu jest łatwy dostęp do śruby od anteny, można ją odkręcić bez zdejmowania podsufitki przez miejsce z którego wychodzi pas do środkowego fotela z tyłu, ale tak tylko jest w grandzie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi