Piotr_kra Opublikowano 15 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 No i przejechałem ponad 30 tys km na gazie (instalacja Landi Renzo Omegas) instalacja sprawdziła się w 100 % najważniejsze że juz zarabia na siebie Poza wymaganymi przeglądami gwarancyjnymi nie musiałem jeżdzić do "gazownika" ani razu. Koszt przejechania 100km w miescie w extremalnych korkach przy włączonej klimie 26zł (srednia prędkośc na komputerze 21km na godz, cena gazu:1l-2,22zł). Natomiast w trasie udało mi się zejść do 18zł za 100km. Tak więc polecam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 już 45000 km przejechałem - bez problemów zakład montujący TAKADA - Białystok Zaścianki - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Potaś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam. Kupiłem właśnie megankę i mam zamiar założyć gaz. Proponują mi KME z reduktorem tomasetto do 150Km. Słyszeliście coś dobrego o tym typie instalacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Proponuję STAG 300 - u mnie sprawdza się już blisko 60 tys. przejechałem bez problemów ważne jest również gdzie zakładasz - czyli dobra opinia montażysty. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Proponują mi KME z reduktorem tomasetto do 150Km. Słyszeliście coś dobrego o tym typie instalacji???Niestety. Ani o instalacji a nie o tym reduktorze nie słyszałem nic dobrego. Za to złego i owszem. Wiele.Tomasetto nie jest do 150kM!!! To pobożne życzenia producenta. Wytwór KME, czyli Diego, Ego czy jak to tak teraz nazwali niestety też pozostawia wiele do życzenia. Chcesz coś b.dobrego i nietaniego - Omegas. Dobrego i przystępnego - Stag300/300plus/4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Potaś Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Przeprowadziłem się dopiero do Skierniewic ale warsztat, w którym byłem cieszy się TU dobrą opinią. Facet polecał tą instalację bo ma z nią najmniej problemów, tj. reklamacji. Chce za nią 2000 a Omegas wstawia za 2800. Trochę za duża różnica jak dla mnie- cały czas się zastanawiam bo póki zbieram środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mam pytanie czy instalacja gazowa BRC sekwencyjny wtrysk do Megane II 1.6 16 V 2004 będzie spisywać sie pozytywnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jak będzie starannie zamontowana i dobrze ustawiona, to nie powinna robić niemiłych kawałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Ja miałem BRC Sequent 24 w Sceniku I 2,0 16V i przejechałem na niej 130kkm przez 4 lata i bez problemów. Na początku po 10 dniach po instalacji padł czujnik ciśnienia gazu. Wymienili mi na poczekaniu. Sprzedałem autko koleżance, a ona nakręciła już 45kkm i nadal zero problemów. Teraz pomykam Scenikiem II 2,0 16V i też złożyłem BRC Warto pamiętać filterkach gazu i będzie długo brykać. Warto też pogadać z instalatorem, aby się postarał podczas montażu Ja BRC polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msjokerek Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 Witam, Proszę o mała pomoc przy wyborze instalacji gazowej. Chce zaznaczyć iż mam Megane II z silnikiem 1.4 98km Proponowano mi instalacje STAG 300 + reduktor tomasetto! Jest warty instalacji? Zależy mi aby moc silnika nie zmieniła się gdyż i tak jest to mały silnik. Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Witam !! Stało się !! W dniu wczorajszym została zamontowana instalacja gazowa do mojej Reni. Instalacja którą wybrałem to IV generacja, LANDIRENZO OMEGAS. Na ten moment nie wiele mogę powiedzieć o ekonomice jazdy na LPG ponieważ jeszcze nie zakończyłem testów. Instalacja kosztowała 3400pln (cena promocyjna) powinna zwrócić się po około 15 miesiącach. Montaż instalacji odbył się w przeciągu jednego dnia. Zbiornik gazu (53L) został zamontowany w miejscu koła zapasowego. Wlew LPG zmieścił się koło wlewu PB. Przejście z jednego paliwa na drugie jest dla mnie nie zauważalne. Jeżeli chodzi o osiągi to jak na razie nie czuje różnicy między PB a LPG. W celu zaoszczędzenia miejsca w bagażniku zakupiłem koło dojazdowe na Allegro, koszt z przesyłką to 100pln. Pokrowiec na dojazdówkę dostałem gratis. Jedyną rzeczą która mnie niepokoi to wskaźnik poziomu PB które ubywa podczas jazdy na LPG ale to nie problem w instalacji LPG tylko w rozwiązaniu Reno. Na ten temat nie będę się rozpisywał, temat opisany na forum. Jeżeli macie jakieś swoje metody na aktualizacje wskaźnika PB to proszę o rady. Na razie to tyle. Jak zakończę testy to napisze jak kształtują się koszty jazdy LPG. Zapraszam do obejrzenia fotek. Pozdrawiam Gregorrrrr ___________________________________________________________________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Powiem tak. Bardzo dobra instalacja, super listwa wtryskowa ale założona "po chińsku". Wystarczyło poskracać wężyki do kolektora, odwrócić listwę o 180st i pomiędzy filtrem a listwą mieć 5cm gumowego węża zamiast 50cm. Estetyka, nie jest mocną stroną tego montażysty. Czy podczas tankowania, nie ma groźby że przy odłączaniu pistoletu od wlewu, jego dźwignia uderzy w błotnik? Ta wątpliwość odwiodła mnie od takiego sposobu zamontowania wlewu, ale do dziś nie wiem czy takie coś może się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 A u mnie to wygląda tak jak na zdjęciach poniżej. Przejechałem już ponad 70 tys. km na tej instalacji tj STAG 300 i żadnych problemów. Montaż to TAKADA - Białystok - zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 ...Estetyka, nie jest mocną stroną tego montażysty...Czy podczas tankowania, nie ma groźby że przy odłączaniu pistoletu od wlewu, jego dźwignia uderzy w błotnik? Ta wątpliwość odwiodła mnie od takiego sposobu zamontowania wlewu, ale do dziś nie wiem czy takie coś może się stać. Lewy, czy pan montażysta musi być absolwentem ASP Moim zdaniem nie musi byś absolwentem ASP ani estetą ważne żeby był dobrym mechanikiem i to co robi robił z głową. Jak na razie to co zamontował spisuje się doskonale i oszczędza moje pieniążki Instalacja wg Ciebie nie jest „estetyczna” ale przypominam że jest zamontowana w samochodzie pod maską a nie w Muzeum Narodowym Sukiennicach i nie służy do oglądania tylko ma inne zastosowanie. Co do Twoich wątpliwości montażu tym razem wlewu LPG To rozwiązanie jest w 100% estetyczne i bezpieczne. Nie zdarzyło się żeby dźwignia odbiła tak żeby uderzyła w błotnik, jak do tej pory nic się takiego nie stało. Oczywiście zawsze zachodzi taka możliwość jeżeli obsługa stacji jest „na gazie” i nie tylko w tym rozwiązaniu ale w każdym innym np. błotnik. Lewy czy Twój Renault jest zagazowany? W poprzednim poście w tym temacie pisałem o wskaźniku PB który opada podczas jazdy na LPG. Problem sam się rozwiązał, jak wskaźnik opadanie na totalne 0 po kliku/ kilkunastu start/stop komputer sam zauważa jaki jest poziom paliwa PB. Wskaźnik wraca do prawidłowego stanu, komputer pokazuje ile zostało km do przejechania (Megane II/II) Rozmawiałem również z moimi gazownikami o tym problemie. Zaproponowali mi montaż emulatora w cenie instalacji ale zastanawiam się czy jest sens montażu. Test ekonomiki jazdy na LPG trwa. Relacja w wkrótce. PzDr. ___________________________________________________________________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Gregorrrrr, Jeden chce mieć estetycznie założoną instalację, drugiemu jest to zupełnie obojętne. JA akutat wolę mieć ład i porządek. Taki jestem i już. NIe zmienia to jednak faktu, że wciśniecie pod maskę pół metra niepotrzebnego węża gumowego jest w tym (jaki i każdym innym) przypadku bezcelowe. Może montażysta miał akurak taki kawałek węża a nożyk się zawieruszył Lewy czy Twój Renault jest zagazowany? Tak. Zarówno tą Megankę jak i poprzednią mam "zagazowaną"Rozwiązanie z wlewem pod klapką jest najlepszym z możliwych, ja jednak przed montażem nie miałem kogo się spytać o to co spytałem Ciebie, więc zrezygnowałem z tego powodu z takiego sposobu montażu. No cóż. Dopóki ktoś nie rozkwasi mi tylnego zderzaka, zostanie jak jest. Instalacja wg Ciebie nie jest „estetyczna” ale przypominam że jest zamontowana w samochodzie pod maską a nie w Muzeum Narodowym Sukiennicach i nie służy do oglądania tylko ma inne zastosowanie. No co racja, to racja. Zderzaki są do zderzania a poduchy do wybuchania, jednak mimo tak niecnego przeznaczenia, są wykonane z dbałością o wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi