Komarek Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 0 7 minut temu, kede86 napisał: Wkurzyło mnie ASO Pietrzak w Katowicach. Żałuję, że w ogóle zgłosiłem do nich sprawę z przeciekami wody do wnęki koła zapasowego. Lepiej do Gliwic jedź. Pietrzak ma słaby serwis. W Rybniku również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Ja o Pietrzaku nie mam dobrego zdania odkąd szukałem MIII i oni ogłaszali bezwypadkowe MIII ale z wymienianymi/malowanymi elementami przodu :P W Katowicach masz też Ziębę. Serwisu nie znam (tyle co z przeglądu przed zakupem) ale kupiłem u nich i jestem zadowolony. Z resztą zapłaciłeś to teraz domagaj się usunięcia usterki w 100% albo niech oddają hajsiwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jakby nie to że jest gorzej niż było to bym już do nich nie pojechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Kradzież tablicy rejestracyjnej z mojego scenika. Auto zaparkowałem sobie spokojnie wczoraj pod działką, o godzinie 13. wychodzimy całą rodziną z działki o godzinie 17.40 i z przodu Ok a z tyły stwierdzam brak tablicy, złodziej wyjął ja ładnie z ramki i dół ramki ładnie położył na ziemi. Sprawa zgłoszona na policji. Przednia była przykręcona. Dobrze, że mam 3 od bagażnika rowerowego, to mogę chociaż się poruszać po drogach. teraz czeka mnie jeszcze wizyta w starostwie (przerejestrowanie auta na nowe blachy) plus po tej operacji wizyta u ubezpieczyciela w celu zmiany tablic rej. w ubezpieczeniu. I teraz też tył przykręcam na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Mi również ukradziono jedną tablicę. W okresie przejściowym miałem próbne, a za miesiąc wróciłem do starego numeru z nowymi naklejkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 @jabrze nie opłaca mi się powracać do starych numerów z 3 powodów. W systemie policyjnym zaginiecie tablicy jest cały czas dopóki się nie znajdzie, to oznacza dłuższe kontrole policji na drodze jak zatrzymają. Po drugie wzywania na komisariat i tłumaczenie się z działalności kogoś, kto posługuje się Twoją tablicą. Po trzecie problemy za granicą podczas kontroli policyjnej i zatrzymanie do wyjaśnienia bo numer tablic samochodu figuruje jako skradziony. Za granicą nie uznają wtórników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) 16 minut temu, aston76 napisał: @jabrze Stało to się kilka lat temu. Nigdy nie miałem żadnych problemów nawet za granicą. Przypomniałem sobie kontrolę pepików jak długo się naradzali. Chciałem pozostawić stare tablice, bo mam w nich datę urodzenia. Przynajmniej mnie uświadomiłeś z zagrożeniem, a przygód z tym związanych nie miałem. Edytowane 1 Września 2019 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 @pbet wiem z góry że umorzą, ale jest zgłoszona kradzież na policje więc za bardzo mnie nie będą ciągać. Jutro jadę przerejestrować auto, tylko szkoda kasy na powtórną rejestrację w wysokości ok 260zł (potrzebuje 3 tablice rejestracyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Fakt. Też zgłosiliśmy od razu. To był jakiś długi weekend. Dobrze, że tato ma dwa auta (stare Clio, nowe Rio) i na działkę jeździ Clio więc miał czym jeździć do czasu wizyty w wydziale komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 A mnie ostatnio wkurzyła sytuacja rano. Wsiadam, chcę odpalić, a Megi kręci, kręci i nie odpala. I tak z 10 razy. Na prędko odczytałem błąd P0335. Szybka decyzja - dziecko do wózka i do przedszkola, do pracy komunikacją miejską, godzina spóźnienia. Po pracy przyjeżdżam, wsiadam do Megi, odpala bez problemu. Kasuję błąd, próbuję odpalić raz, drugi, trzeci, piąty odpala bez problemu, błędów brak, więc jadę po dzieciaka do przedszkola. Wsiadamy i znowu nie odpala. Raz, drugi, trzeci, dziesiąty, dwudziesty. Dzwonię po teścia, zholował mnie pod dom. Znowu błąd P0335. Następnego dnia wymieniłem czujnik położenia wału i problem zniknął. Ale, żeby tak bez wcześniejszych ostrzeżeń i nieprawidłowości tak mnie z rana załatwić to po mojej Megi się nie spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malynowskax Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Jadąc 30 km/h niestety zza ogrodzenia wyskoczyła sarna, którą gonił pies i prosto wpadła w tylne drzwi. Huk niesamowity, jeszcze w koło uderzyła. Odbiła się i pobiegła dalej. Spojrzałam tylko do tyłu i kątem oka ją widziałam. Nie wiedziałam co się stało. Wgniecenia są, ale na szczęście nic więcej się nie stało. Tragedii nie ma ale sam fakt, że jakaś wgniota już jest. A było takie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karewer Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Gość na parkingu pod blokiem lekko przytarł mi plastik z przodu od strony pasażera i ani widu ani słychu po kierowcy. Wystarczyła lekka polerka dosłownie i psiknięcie na nowo czarną strukturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brunette Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Mnie wkurza już to siedzenie w domu przez koronawirusa, mam już tego dość i tęsknię za znajomymi i wspólnymi przejażdżkami. Ale staram sobie jakoś radzić, wzięłam stąd parę fajnych sposobów na to - https://perso.in/blog/jak-radzic-sobie-z-pandemia-koronawirusa-w-zaleznosci-od-osobowosci/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Pogoda za oknem i uszkodzona przez oberwanie chmury filcowe podszybie w moim sceniku. Trzeba będzie albo kupić używkę (ceny z kosmosu) albo dorobić nowe z półki bagażnika i maty szklanej z żywicą. Bo nowa kosztuje kosmiczne pieniądze (750zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Klapkę wlewu paliwa zgubiłem i na domiar złego zamówiłem nową, ale z copue (nie pasuje...) i dodatkowo w weekend ktoś dla zabawy powyginał mi wycieraczkę od strony pasażera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi