czarek1212 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Mogą być z diesla, bynajmniej ja myślę, że są uszkodzone, bo ja też tak miałem. Ewentualnie sprawdź jeszcze raz połączenia z kostkami, jeśli wszystko ok to rozglądaj się za nowymi zegarami. Ja za te co mi nie działały dałem 100 zł, a drugie kupiłem za 120zł. Edytowane 22 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepan Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Jutro sprawdzę jeszcze raz wszystkie połączenia a miedzy czasie poszukam nowych zegarów.dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nanek77 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Mistrzowie. Jak opisał autor z 1 posta wszystko zrobiłem jak należy i wszystko działa lecz jest mały problem. Siecą się kontrolki od ABS-u SERVIS i ręcznego. W pierwszym poscie jest napisane że osoby które nie posiadają ABSu muszę zewrzeć PIN 14 i 15 z kostki czerwonej i dodać do masy, tyle że ja posiadam ABS w samochodzie.... Co może być przyczyną? Ktoś miał podobny problem? Podpowiem że z kostki czarnej PIN-9 ( kontrolka zużycia hamulców) u mnie w samochodzie jest ale przy nowym liczniku (tzn z komputerem) nie mam złączki mam poprostu wolne pole, lecz po podłączeniu problem nadal występuje. edit... po podłączeniu pinów 14 i 15 z czerwonej kostki wszystko działa jak należy Edytowane 6 Listopada 2014 przez nanek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1977-77 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam.Mam pytanie dotyczące tego inwentera. Chodzi mi o to zasilanie 12v skąd je bierzemy czy z któregoś pinu na kostkach przy liczniku czy z akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sap Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Orientuje się ktoś z was, czy w kostce 4x9 - od której @DAREN w manualu ciągnie przewód z sygnałem ECU do licznika - to są konektory Sicma F150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu1977-77 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, nie wiem ale dostałem na szrocie całą kostkę i komputer działa jak marzenie. Jedź na najbliższy szrot i kup kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klamka Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Witam was wszystkich. Od dawna próbowałem to zrobić aż znalazłem ten temat. I mam kilka pytań bo tak kable mam puszczone zegary mam z numerem p7700427896A i wszystkie kable podpięte i nie pokazuje mi spala i chce sie upewnicz czy zegary musze zmieniac bo nie posiadaja komuteraz? Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 17 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sap Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) Witam, nie wiem ale dostałem na szrocie całą kostkę i komputer działa jak marzenie. Jedź na najbliższy szrot i kup kostkę. Zamówiłem te konektorki Sicma 150 i 280 w dniu napisania postu. Okazało się, że to strzał w dziesiątkę i na nich zrobiłem sobie całą brakującą instalację. Ale, że dawno tu nie zaglądałem to nie zauważyłem Twojego posta. Będzie dla potomnych: konektory w Megane I w kostkach to Sicma 150 (cieńsze) oraz Sicma 280 (grubsze) Edytowane 18 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tika Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Witam, mam pytanie, kilka razy się pojawiło. Jak sobie poradzić z ładowaniem. Edytowane 14 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafau89 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Witam. Pacjent Megane I phI 1.9dTi, zmienione zegary na phII. Komp pokazuje spalanie, prędkościomierz działa, wszystkie kontrolki jak trzeba, tylko obrotomierz pokazuje wartości pomiędzy 6 a 7 tys, a po dodaniu gazu kończy mu się skala. Jak sobie poradzić z tym problemem ? Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusz Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Witam. Właśnie zamontowałem licznik sageme z kompem, wszystko według manuala. Wszystko śmiga oprócz regulacji podświetlenia. Ma może ktoś jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekzertka Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) witam mam maly problem po zmianie licznika na phii autko megane i phi 1.6 8v wersja z komputerem i z cyfrowym licznikiem padl predkosciomierz i z checi wymiany licznika i w/w czujnika predkosci wymienilem licznik na phii bledy z jakimi walcze - brak kontrolki oleju - wyswietlacz pokazuje oil ok - podswietlone kontrolki airbag, hamulca i ladowania w czasie jazdy - pin3 przezroczystej kostki podpiety tylko pod pin 5 czerwonej z licznika i dalej to samo. kable wszystkie posprawdzane ... w starym liczniku bylo ok ;/ Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 22 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SP3BGJ Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Witam wszystkich ! Wymieniłem w Megane I 2002 r. licznik Jaeger 8200/071/811 - bez komputera ( 2 kostki - czerwona i szara ) na wersję z komputerem też Jaeger 7700/427/900 C. Wszystkie przewody były fabrycznie pociągnięte więc wymiana licznika i manetki odbyła się bez problemów. Komputer działa poprawnie, ale zauważyłem że po zaciągnięciu hamulca ręcznego nie zapala się kontrolka. Jak wyjmę czujnik płynu hamulcowego to lampka zapala się czyli jest prawidłowo. Po przekręceniu stacyjki zapala się z innymi i po 3 sekundach gaśnie jednak po zaciągnięciu hamulca ręcznego lampka się nie zapala. Temat już był wcześniej poruszany i czy ktoś z kolegów znalazł jakieś rozwiązanie ? Pozdrawiam ! Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan99 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Skąd podprowadzić kabel B7 do manetki ponieważ wszystko mam podpięte działają zegary tak jak trzeba, kabel z ecu podciągnięty ale brakuje nie działa mi sterowanie z manetki bo nie mam tego pina co ty masz B7 i skąd go wziąć i gdzie poprowadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Jak ktoś potrzebuje kostki do nowszego licznika to mam takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi