papaj774 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 na starych jak najbardziej ok nie wiem bardzo dziwny objak naprzyklad dzis dopiero przy trzecim odpaleniu zgasly sprawdzalem wszystkie polaczenia i wszystko ok Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia i logika wypowiedzi P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colli Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witam, a ja tak troche z innej beczki. Mam scenica 1 ph2 bez komputera i pomyślałem sobie, że mogę kupić liczniki z angola bo są tańsze i przełoże tarcze z mojego i będzie git ale czytając ten temat napotkałem wypowiedź, że angole wyświetlają wartości w milach i teraz pytania: 1. Czy da się zrobić tak żeby wyświetlały w kilometrach, a jak tak to jak? 2. Czy da się zaprogramować oryginalny przebieg, a jak tak to jak? 3. Czy zegary z oznaczeniem sportway nają komputer czu nie? 4. Co myślicie o tym pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Co myślę o tym pomyśle -jest do bani .Znalazłem paru osobom z forum licznik za 100 zł .Zabawy z przebiegiem ,czy zamiana z mil na km i tak wyjdzie drożej .Oryginalny przebieg łatwiej zrobić w licznikach Jaeger bo jest interfejs na allegro, z Sagemem jest trudniej bo inny ''fejs'' potrzebny,jednak jak trafisz na handlarza to można ponegocjować .Mało tego potrzebujesz jeszcze prawą manetkę z przyciskiem ADAC http://allegro.pl/licznik-renault-megane-i-benzyna-i3773983072.html http://allegro.pl/renault-megane-coupe-licznik-biale-zegary-lift-i3784652093.html i Jak to w reklamie mówią ''Nie ma za co '' W ph 2 niema znaczenia czy diesel ,czy benzyna,kwestia przebiegu,ale często sprzedawcy sami mogą ustawić przebieg by towar pchnąć dalej Edytowane 10 Grudnia 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Potwierdzam to co pisze Andrzej, poszukaj, na allegro można znaleźć liczniki z kompem za nieduże pieniądze, mnie razem z manetką i przesyłkami wyniosło 137zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colli Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Ja znalazłem licznik z angola za 31 zł z przesyłką a manetke za 30 zł od tego samego gościa więc myślę, że wyśle mi to w jednej paczce. http://allegro.pl/renault-scenic-megane-1-i-przelacznik-wycieraczek-i3780156836.html http://allegro.pl/renault-scenic-i-1-megane-rx4-licznik-zegary-wawa-i3781882785.html A tak na marginesie nie potrzeba manetki bo prześwietliłem swoją i są tam odpowiedznie piny, które po zawrciu zmieniają wyświetlenia na kompie. I nadal proszę o odpowiedź na pytania 1-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forestowy Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) U mnie upgrade w phII Classic Air 2003 przebiegł na zasadzie plug&play (sagem na sagem)- wszystkie przewody fabrycznie obecne. Koszt: licznik z białymi zegarami - 50 zł via tablica.pl, manetka - 70 zł (sic!!!) via allegro. Manetka droga bo ciężko dostać wersję pod sedana - bez przełączników tylnej wycieraczki. Minus to 5 000 więcej na budziku Dodano: 20 sty 2014 - 18:22 Jednak nie ma tak lekko. Dziś zauważyłem że nie działa kontrolka od ręcznego, czyli ten sam problem co kolega kfiga :/ Po przekręceniu kluczyka kontrolka zapala się wraz z innymi i po 3 sec gaśnie. Ktoś ma jakieś pomysły ? Edytowane 18 Stycznia 2014 przez forestowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja74687 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Siemanko, mam takie pytanie :) Który pin w liczniku phII odpowiada za kontrolkę grzania świec żarowych, bo w opisie pinów nie jest nigdzie napisane :) Dodano: 24 sty 2014 - 17:53 Żyje ktoś jeszcze na tym forum czy umarło ono śmiercią naturalną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sygi18 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Witam.Temat chyba umarł;) szkoda.Ciekawi mnie czy został rozwiązany problem nie świecących sie kontrolek koło ABS i kontrolki STOP z ikonką silnika. Może ktoś doradzi pod co je podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anvilek Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam czy potrzebne są kostki z licznikiem czy mogę wykorzystać stare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 licznik po lifcie ma 2 kostki,przed liftem 4 ,więc potrzebujesz licznik i kostki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anvilek Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 A może się ktoś orientuje gdzie można kupić same kostki, przez ostatnie kilka dni sprawdzam allegro itp i nigdzie nie ma licznika z kostkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jak bez łamania niczego wyciągnąć kostkę elektryczną, tą ze skrzynki bezpieczników w komorze silnika gdzie trzeba przewód do komputera pokładowego dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariel22 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) INFORMACJA DLA POSIADACZY megane/scenic 1.9 DT i 1.9 DTI na mechanicznej pompie posiadacie sterownik jest pod maska obroty dzialaja poprawnie :D podpinacie sie przewodem od obrotow z alternatora pod pin 15 w ECU ( w zaleznosci od firmy ecu ale mozna sprawdzic pin po pinie ) i wszystko dziala normalnie :unsure: Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxxCinuxxX Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, właśnie przerobiłem licznik na poliftowy i mam mały problem z kontrolką ładowania akumulatora i kontrolka STOP otóż po odpaleniu ciągle się delikatnie żarzą ale jak np włączę nadmuch na 6 bieg i podgrzewanie tylnej szyby to ładnie gasną, ale wystarczy ze delikatnie zwiększę obroty to znów się żarzą mimo włączenia tych dwóch odbiorników. Spotkał się ktoś z takim problemem? Druga sprawa to brak zapalającej się kontrolki ABS (po przełączeniu na zapłon nie zapala się i nie gaśnie chodź w moim przypadku powinna świecić bo mam błąd czujnika ABS) jest tak jakby jej w ogóle nie było, ale jak odepnę czerwona kostkę z licznika to normalnie się świeci wraz z SERVICE i nie gaśnie. Na koniec dodam że ten licznik poliftowy który zamontowałem jest z ANGLIKA (dostałem za free więc nie ma co wybrzydzać a efekt jest) Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez XxxCinuxxX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masakrator1992 Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Dziś podmieniłem zegary z ph1 (Jaeger) na ph2 (Sagem). Nie obeszło się bez anomalii :( 1. Często świeci się SERV i poduchy - czasem gaśnie od razu, czasem po rozruchu, ale najczęściej zostaje // wtyczki, inwerter? 2. Jak bez zapłonu włączam światła pozycyjne, to wskazówka prędkościomierza minimalnie podskakuje na moment //nieistotne 3. Przy włączeniu zapłonu lekki chrobot z zegarów (tak ma być?) //nieistotne 4. Przy zmniejszonym podświetleniu wariuje obrotomierz i prędkościomierz (skaczą, a potem zawyżają), potrafi przy tym polecieć do góry wskazówka temperatury. // podany błędny pinout 5. Nie działa kontrolka immo // już działa, może nie stykało Wszystko podłączyłem wg rozpiski DARENa z pierwszego posta + 14 i 15 pin z czerwonej kostki do masy. Błędy w połączeniu czy może licznik trefny? Pomóżcie... :( PS Gdzieniegdzie koledzy pisali o połączeniu pinu 5 z czerwonej kostki do 3 z przezroczystej (regulacja oświetlenia - masa). Jaki jest sens takiej operacji? Dodano: 27 maj 2014 - 14:49 Sprawdziłem przed chwilą na innym Sagemie - to samo. Co może być nie tak z instalacją? :( Dodano: 27 maj 2014 - 20:37 Błędne wskazania wynikały z drobnego błędu w opisie kostek. P3 na kostce przezroczystej jest tylko i wyłącznie masą dla podświetlenia zegarów - do połączenia z P5 kostki czerwonej. Zostaje kontrolka poduszek, która w poprzednich zegarach świeciła się tylko przez moment po włączeniu zapłonu... Edytowane 29 Maja 2014 przez masakrator1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi