waldek42 Opublikowano 4 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Długość taka sama, stożek taki sam. Ehh te teorie znawców mogą namącić w głowach. Jedyna istotna różnica to pływający stożek, żeby nie "zaciągać" aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 11 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2009 Na stolwej zapasówce jest wyraźnie narysowane żeby nieużywać do niej śruby od alusa z pływającym stożkiem. Mimo to wulkanizator twierdzi, że nic sie nie stanie bo komplet 4 śrub fabrycznie dawanych do zapasówki ma ten sam typ stożka co od alusa. Przykręcił mi zimówki śrubami od alu i mam troche dylemat czy aby tego teraz szybko nie zmienić, wkoncu Renault po cos zamieszcza takie sugestie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAF77 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Też stalówki mam przykręcone na śruby od aluminiowych (pływający stożek). W instrukcji obsługi wyczytałem w dziale koło zapasowe (strona 5.04) - Uwaga: Śrub kół z obręczami aluminiowymi można używać do koła zapasowego z obręczą blaszaną. Zatem moim zdaniem można tak jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 witam, chcę zakupić oryginalne śruby do oryginalnych alufelg 17'' do Renault Megane II i znalazłem na allegro coś takiego. Czy według Was są to oryginalne śruby renault do felg aluminiowych? http://www.allegro.pl/item980326157_orygin..._megane_ii.html Pozdrawiam Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitelash Opublikowano 16 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2010 Witam, czy na felgach stalowych można mieć założone śruby z pływającym stożkiem (od alusów)? Nigdzie nie mogę dostać M12x1,5 20mm stożkowe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 W Inter Cars dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mEjdej Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 1. Czy do alusów konieczne są pływające śruby? Pytam, ponieważ ciężko jakoś mi takie znaleźć w wymiarach zgodnych dla MII. Pływające stosowane są głównie przy zmianie rozstawu śrub (np. z 4x98 na 4x100 itp.). 2. Czy te śruby będą pasowały do MII; http://moto.allegro.pl/sruby-chrom-renault...1492478145.html Pytam z racji długości gwintu - 27mm, czy taka długość przypasuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Czy do alusów konieczne są pływające śruby? Ja mam zwykłe błyszczące i nigdy nie miałem z nimi problemów. Przykręcają się i odkręcają bez problemów, koło jeszcze ani razu nie odpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mEjdej Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Też tak myślę A co z długością gwintu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Jak znajdę jedną zapasową śrubę w aucie to zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mEjdej Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Byłbym wdzięczny. Bo czytałem, że powinien być gwint 20mm, ale jakoś ciężko takowe znaleźć, a nie chciałbym na luźnych felgach jeździć EDIT: Znalazłem coś takiego: http://srubydofelg.pl/tabela-samochodow/info_15.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Proszę bardzo, jest 20mm (błąd pomiaru pomijam ): Co więcej, mam oryginalne felgi od mII Myślę, że przykręcenie śrubami 27mm też powinno się udać, bo przecież śruba przechodzi przez tarczę i piastę. To jednak tylko mój domysł, jak to jest w praktyce - nie wiem. Zawsze możesz przykręcić koło śrubą 27mm, zakręcić, jak się nic nie stanie to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mEjdej Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Ooo, dzięki za fatygę To już w ogóle ciężko takie śruby znaleźć, zwłaszcza w chromie... Jeszcze pytanie, czy koniecznie muszą być na klucz 19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 To już w ogóle ciężko takie śruby znaleźć, zwłaszcza w chromie... w aso pewnie dostaniesz. czy koniecznie muszą być na klucz 19? mogą być też na 17, ale ważne, żeby stożek był taki sam. Oryginalny klucz masz na 19, więc musiałbyś wozić ze sobą inny. Ja mam z przodu 19, z tyłu 17 i muszę dwa klucze wozić. Trochę upierdliwe rozwiązanie, ale tylko takie przedłużane śruby dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontek Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 w nowym clio fabrycznie na alufelgach, mam w wyposarzeniu dodatkowe 4 śruby do zapasowej stalówki więc wydaje mnie się że do stalówek nie powinno się używać śrubek od alumow z ruchomym stożkiem... :shock: a tak od siebie to polecam te śrubki do alusow z ruchomą podkładką (stożkiem) nie ma żadnych problemów z odkręceniem śrubek , jak się nie posmaruje nawet po zimie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi