Seba11 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Witam Ile kosztuje wymiana tego przewodu po gwarancji, ewentualnie koszt samego przewodu z mocowaniem? Niestety poprzedni właściciel nie wymienił tego na gwarancji i mam jeszcze stare mocowanie i nieosłonięty przewód i oczywiście wspomniane w temacie brzęczenie ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Nie dam sobie nic uciąć, ale to chyba była akcja serwisowa, więc może się do niej kwalifikuje twoje auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba11 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Akcji serwisowej nie było niestety, w ASO nic o tym problemie nie wiedzą ASO Lubin. Stąd moja prośba czy ktoś z forumowiczów co miał wymieniane te przewody może przesłać zdjęcie jak to wygląda po wymianie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marccin Opublikowano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, stałem się posiadaczem Megane III 1.5dCi i również mam ogromny problem z czymś hałasującym, dopóki się samochód nie zagrzeje, a przy bardzo niskich temperaturach brzęczenie nie cichnie przy dodawaniu gazu. Proszę o porady i ewentualne namiary na kogoś kto by to naprawił na Podkarpaciu. Z góry dziękuję Edytowane 8 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam, u mnie jest ten sam problem Megane III 1.5 DCI 78kw przebieg 205 tyś. Myślałem może o założeniu tulejek w miejscu gdzie przewód przytwierdzony do karoserii samochodu ? Ten brzęczący dźwięk jest strasznie irytujący. Udało się komuś dokładnie określić na którym odcinku przewodu występuje to brzęczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie to samo. Strasznie irytujące. Tylko co macie na myśli mówiąc brzęczenie? To chyba bardzo obszerna kategoria :D Trudno mi opisac w słowach ten dźwięk spróbuje nagrać i umieścić tu link. Bardziej taki niski głuchy pisk.. Ja znając moje Świdnickie Renault nawet do nich nie dzwonię nie będą mieli pojęcia. Ale dryngnę do warszawki na Aleje Jerozolimskie, czytając posty to mają to tam rozkminione. Edytowane 10 Stycznia 2016 przez F1Fanatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korwin10 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam! Jestem nowym uczestnikiem tego forum. Z uwagą przeczytałem wszystkie posty w tym temacie bo mam podobny problem w mojej megane II 2007 85KM, 125000 przebiegu. Od około 100.000 na zimnym silniku słychać stukanie, brzęczenie (dla mnie to jest bardziej stukanie) . Zanika przy temp. optymalnej. Jednak zimą przy niskich temperaturach i krótkich przebiegach gdy silnik nie zdąży się nagrzać to dźwięk ten utrzymuje się. W ASO mówią, że to normalne chociaż mówię im, że w nowym i aż do przebiegu ok. 100000 tego nie było. Żadnych innych skutków tego zjawiska nie obserwuję chociaż ostatnio zauważyłem wyczuwalne na postoju drganie silnika przenoszone na karoserię, którego wcześniej nie było ale nie łączyłem tego do tej pory z tymi stukami silnika. Ktoś jednak miał takie objawy równolegle ze stukami i dlatego o tym wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siyu Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Hejka, mam to samo :) czy mam zakupić nowe przewody czy jednak tylko "osłonki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyf1992 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Też mam to samo, powiecie co trzeba zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobee Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Mnie też to prześladuje. Może zawinąć w coś te przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba11 Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Proponuje osobom, którym ASO to skutecznie wyeliminowało,(a trochę ich tutaj jest) napisały w jakim mieście i u jakiego dilera tego dokonali? Jedyne rozsądne rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clearedtoland Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Zaczyna się zima i u mnie też buczą te przewody ? Czy w końcu znalazł już ktoś rozwiązanie lub ASO w którym to zrobią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) 123 Edytowane 28 Lutego 2019 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi