sekal Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 dotarł do mnie sonax. Pierwsze wrażenie - spory i bardzo przyjemny kokosowy zapach. W sobote nakładam finish kare 1000p i sonaxa. Sobka ile Ci schodzi na całe autko tego sonaxa? Bo wydaje mi się, że będzie bardzo wydajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Uuuu Panie! :) Zanim kupisz drugą buteleczkę BSD to minie spoooooro czasu ;) Ja przesmarowałem już swoją Megi kilkukrotnie, Vectrę C, Passata B5 w kombi i zużycia nie odczułem FK 1000p też na mnie czeka do nałożenia ale jakoś czasu ostatnio mało jest - za miesiąc wesele :) Jak będziesz miał więcej czasu to spróbuj może na felgi przed BSD położyć sobie FK - dłużej poleży, lepiej zabezpieczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Faktycznie znikoma ilość poszła tego sonaxa a wcale nie żałowałem, nawet nie odczułem ubtyku, pracuje się bardzo fajnie, ludzie forum kosmetykiaut mówią, że nie poprawia wyglądu mi się wydaje, że jest bardziej szklisty, woda która została w lusterkach po myciu, po przejechaniu paru kilometrów przeszła przez całe drzwi ładnymi kropelkami, więc odpychanie jest. W przyszly weekend może się coś nagra, bo teraz szkoda mi go lać wodą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A czym pielęgnujecie alufelgi trochę za ogólnie powiedziane...może jakieś zdjęcie jak wyglądają i co chcesz z nimi zrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 sekal, mam takie same odczucia co do BSD! Produkt bardzo ładnie wyciąga głębię koloru i nadaje mu ładny połysk! Zdecydowanie pozycja obowiązkowa dla każdego detailera/ amatora chcącego zadbać o swoje cztery kółeczka! janko47, domyślam się, że chodzi Ci o porządne i dokładne wymycie felg po zimie tak? Polecam w takim razie Rim Cleaner+ od 4nano - swoje kosztuje ale nawet na felgach z polerowanym rantem nie zrobi kuku a efekt - fiu fiu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 ostatnio potraktowałem plastiki wewątrz auta Tenzi KOKiem, mimo że wcześniej mi nie za bardzo przypadł do gustu. Efekt teraz jest taki, że plastiki i reszta wykończenia wnętrza zmieniły się z czarnych - czarne ze smugami Pytanie: Jakim preparatem proces odwrócić, żeby "wyciągnąć" czerń z plastików i reszty, ale żeby się nie świeciły jak psu nos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 poorboy's natural look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 ostatnio potraktowałem plastiki wewątrz auta Tenzi KOKiem, mimo że wcześniej mi nie za bardzo przypadł do gustu. Efekt teraz jest taki, że plastiki i reszta wykończenia wnętrza zmieniły się z czarnych - czarne ze smugami Pytanie: Jakim preparatem proces odwrócić, żeby "wyciągnąć" czerń z plastików i reszty, ale żeby się nie świeciły jak psu nos? Marcin, potraktuj kokpit najpierw jakimś APC - żeby wszystko doczyścić i zciągnąć to co zostało na desce. Polecę Ci szczerze (myślę, że nie tylko ja) znakomity produkt od 4nano - PREDATOR (około 35zł za 500ml). Nie trzeba go rozcieńczać, nie jest jakoś mega drogi a robotę robi fenomenalną! Po wypucowaniu deski nałóż sobie jakiś dobry dressing do wnętrz - tak jak podpowiedział sekal - Poorboy`s World - Natural Look (około 50zł za 473ml) albo konkurent którego ja używam - Chemical Guys - Natural Shine Dressing (około 50zł za 473ml). Chemical Guys ma super zapach - migdałowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 dzięki za pomoc :) Pojechałem do sklepu z kosmetyką po natural look - sprawdziliśmy na kawałku plastiku - trochę pomogło, ale nie przygotowywałem niczym przed nałożeniem. Zamówię sobie tego predatora, bo jeszcze nie zdążyłem się zabrać za wnętrze - dzięki za namiar. P.S. Pojechałem po Natural look, a to mi się spodobało, jeszcze to i tamto i 2 stówy pękły, a w reklamówce prawie nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Ja przy pierwszych zakupach w sklepie ponad dwa razy tyle zostawiłem ale już byłem przygotowany co mam kupić a po drugie więcej kasy nie brałem ze sobą - nie miałem możliwości przekroczyć budżetu Pochwal się co jeszcze dokupileś? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 glinkę, jakiś wosk po myciu, ściereczkę, gąbeczkę i chyba coś jeszcze - już nie pamiętam. Przydałby się znowu jakiś weekend majowy, to miałbym może czas, żeby tego użyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Glinkę brałeś żółtą od ValetPRO czy coś innego? Gdzie robisz zakupy, jakiś mały zaprzyjaźniony sklepik czy znana firma? :) Ja wczoraj pomiędzy burzą a kolejnym deszczem wyprowadziłem autko i umyłem, odkurzyłem. Chyba już trochę przesadzam z tą pielęgnacją bo ponad 3h mi zleciały na "zwykłe" ogarnięcie w miarę czystego auta ;) W domu już czeka na mnie maszynka DA, jak tylko znajdę trochę czasu to na poważnie pobawię się z lakierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 glinka w kolorze lekko zielonym - nie wiem jakiej firmy. Tutaj kupowałem, bo akurat miałem najbliżej do nich i mieli najdłużej otwarte przed długim weekendem. http://detailershop.pl/ W porządku chłopak tam był, wyszedł, doradził, przetestował produkt i dopiero sprzedał. Chyba zna się na rzeczy, a czy ceny u nich duże czy małe to nie wiem, kupowałem na szybko, a nie byłem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Zazdroszczę, że w pobliżu masz DetailerShop... Chłopaki znają się na detailingu! Ja następne zakupy będę robił u kolegi który otwiera sklep w Kaliszu (ma już swoje studio, teraz pora na sklep :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 jazda w deszczu z nałożonym sonaxem bsd Dodano: 06 cze 2014 - 17:12 Czy używa ktoś folie bezbarwną na progi chroniąca przed zarysowaniami i może polecić coś sprawdzonego na allegro?. Przez tyle lat nie było żadnych rys, raz się przewiezie jakąś krowe której się nie chce podnieść girów i gotowe.. a za jakieś nieoryginalne, festyniarskie nakładeczki 200zł nie dam. Dodano: 07 cze 2014 - 12:36 pobawiłem się ostatnio z plastikami, żeby były kremowe a nie szare, wyczyszczone apc i nałożony megs supreme shine i oczywiście kropleki finish kare z sonaxem bsd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi