CareK Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bazowałem na tym, że przegoniłem kumpla z 1.5 dCi w Thalii ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 CareK, 1.5 dCi w thalii może mieć 65, 68, 82 lub 85 km (zależne od fazy) Starcie z thalią 1.5 dCi o mocy 65km (15 s do setki) to niezbyt duży powód do dumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Jak dobrze zaznaczyl MrTea na samym poczatku - temat rzeczywiscie bardzo dziecinny. Miejmy nadzieje, ze nikt z miskow sie nie pokusi o identyfikacje i zebranie tych wszystkich przyznan sie do winy Ale zeby nie bylo OT - M2ph1 1.6 16v: max 120km/h na A2. M2ph2 1.5dCi: max 110km/h na ktorejs z ekspresowek (nawet nie pamietam co to bylo). Ze niby to nie osiagniecie? Coz, czytajac czesc postow powyzej to mam wrazenie, ze jednak jest - trzymac sie przepisowych predkosci gdy "kusi by depnac" :) PS. Tak, to ma byc prowokacyjny post! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Czyli zarzekasz się, że nigdy przenigdy nie sprawdziłeś jaką max prędkość osiągnie Twoje auto? Ekmh, cóż, można i tak ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VoorT Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 CareK - pytanie: ktore z moich aut? Pierwsze trzy sprawdzalem, przyznaje. Ale to bylo dawno temu. Ale zadnej z dwoch Meganek jednak nie sprawdzalem na Vmax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumel Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 witam, tak przez przypadek z rodziną na pokładzie i bagażem na A4 bez górek 160 kph - zagapiłem sie :) :) :) i jeszcze by spokojnie poszło ale sie opamiętałem (auto idzie jak złoto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 A moja Ładziura Megane by Renault z kołomi 225/18'' i świecącym "czek indżekszyn" wyciągła na A4 190km/h liczkikowo a według navi 182 na prostej.... a kiedyś swego czasu ale to było z góry dokręciłem ją do około 210 licznikowe ale nie wiem dokładnie bo wolałem patrzyć na drogę niż na licznik ;-), jednak to był szczyt głupoty z mojej strony po głębszych przemyśleniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 - 240 to juz lekka przesada, Przecież on nie napisał że jechał 240 tylko wrzucił fotke, ja też mam taka - w trybie testowym zegarów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 taka tez moge se zrobic ja jechałem 170 pewnie by dociagneła do licznikowych 200 ale pamietajmy ze ze wzrostem predkosci rosnie tez procent bledulicznika np. przy 100 wynosi 3% a prze 200 juz 15%albo wiecej a na wskazania licznika maja tez wplyw oponya 240 przy 1,4 to chyba z dobrej górki i z jeszcze lepszym zaglem :) no coz ale niektórzy maja taka wyobraznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Moja Meganeczka pojechała 195km/h na pokładzie ja i moja kobietka oponka 175/70/13 Yokohama Autostrada A4 wjazd za strzegomiem w kierunku wrocławia jechałem za passatem b6 2.0 tdi 140 KM i przy 195 mi odszedl niestety :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 No , jestem pod wrażeniem tych prędkości . Mi udało się rozbujać jedynie do niecałych 165 km/h , kilka razy próbowałem na autobanach w Niemczech , niestety w okolicy 4300 obrotów komp odcina paliwo. Denerwujące , bo prędkościomierz jest do 250 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ;p Mnie się na A4 z górki i z wiatrem (i to całkiem poważnie), z czterema osobami na pokładzie, udało moją megankę rozpędzić do 200 km/h. Tzn. tyle było na liczniku - nie wiem jak bardzo skłamał. ;] Ale było ostro. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1965 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Sobota powrót z nad morza dwie osoby plus bagaże na niemieckiej autostradzie w dogodnych warunkach licznikowe prawie 230 km/h i nastąpilo odcięcie zaplonu (obroty max.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 adam to chyba masz bardzo duże przekłamanie, bo Megane II 1.6 16V ma maksymalną prędkość 193 km/h bez żadnych przeróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 adam1965, bajki to o 19 ma TVP1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi