golo89 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 To i ja mam ten problem ? Temat oczywiście przeczytałem cały. Pytanie pierwsze, jak ściągnąć cały boczek z drzwi? Jakieś narzędzia potrzebne? Którą stronę podważać jako pierwszą? Drugie pytanie. Nie wystarczy wymienić uszczelki szyby i tej przy lusterku? To była moja pierwsza myśl jak przeczytałem którędy woda się dostaje do środka jednak nikt tego tutaj nie zrobił...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech20 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Na YT znajdziesz filmiki jak bezpiecznie zdjąć boczek drzwi. Nie jest to trudne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golo89 Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2021 Boczek rozebrany, membrany całe. Jakieś tam mini zacieki były przy śrubach ale to chyba nie to. Poniżej zdjęcie jak wyglądało: Dalej poszło podszybie, wszytko było drożne: Na końcu dostałem się do filtra kabiny, fakt że syf był ale wlałem na parownik trochę wody i ładnie spłynęło pod podwozie. Nie mam pomysłu co dalej sprawdzić? Skąd ta woda znalazła się w schowku i pod fotelem kierowcy? Odkąd znalazłem tą wodę (ok 2tyg) sytiacja się nie powtórzyła a lało nie jednokrotnie. Klimy też teraz używam po wymianie filtra. Myślę czy nie wyciągnąć fotel i spr czy tam czegoś nie znajdę, jakieś uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Witajcie, ostatnio zaczęła parować mi przednia szyba od środka. Dziś sprawdziłem i mam wodę w schowku po stronie kierowcy i pasażera, woda jest też z tyłu po obu stronach. Czy jest możliwe, że woda dostaje się w jednym miejscu i zalała cały samochód. Czy musi być kilka przecieków? Zastanawiam się czy to nie podszybie bo było ostatnio u nas dużo śniegu. Dziś lałem wodę po przedniej szybie i woda leje się pod samochodem. Nigdzie nie zauważyłem, żeby woda stała na wycieraczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
florka Opublikowano 12 Lutego 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2024 U mnie taka sytuacja kanały na podszybiu wyczyszczone. Ja to robię od dołu, Zdecydowanie mniej rozbierania. Natomiast lewy słupek kierowcy mokry na laczeniu z sufitowką i cieknie nawet przy otwartych drzwiach po słupkach do schowków. Domyślam się że zatkane są kanaly na słupkach ale jak zacząłem rozbierać to plastiki mi trzeszczały i bałem się rozpinać dalej. Może robił to ktoś przede mną i podpowie jak tam się dostać. Mam film ale nie wiem jak dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi