le9o Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Ostatnio zauwazylem, ze po postoju mam wyzerowane liczniki dystansu, spalania itp. Nie ma znaczenia, czy auto stoi w garazu (temp. powyzej zera) czy na parkingu. Domyslam sie, ze chodzi o zasilanie podtrzymujace te wartosci. Akumulator nie robi problemow z odpalaniem. Jedynie zauwazylem, ze sa momenty, kiedy swiatla nieznacznie zmieniaja intensywnosc swiecenia. Towarzyszy temu "cykniecie" w desce rozdzileczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Towarzyszy temu "cykniecie" w desce rozdzileczej To sprawdź klemy i dokładnie akumulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anr13 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam,miałem ten sam problem bylem u elektryka powiedział ze to akumulator kupiłem nowy i problem znikł.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Jedynie zauwazylem, ze sa momenty, kiedy swiatla nieznacznie zmieniaja intensywnosc swiecenia. Towarzyszy temu "cykniecie" w desce rozdzileczej. jeżeli to sie dzieje przy zimnym silniku, to prawdopodobnie elektryczne ogrzewanie powietrza do nadmuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 le9o, Nie chcę Cię martwić Kolego, ale może to być "sławny" przypadek wady fabrycznej wyświetlacza w Scenicu II. Jeśli tak, to zerowanie zegara i licznika okresowego jest preludium do dalszych objawów - chwilowego gaśnięcia całego wyświetlacza, aż do jego całkowitej "śmierci". Pozdrawiam mając nadzieję, że to tylko akumulator.... Przepraszam....nie zauważyłem że chodzi o Megane II a nie Megane Scenic II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakaze Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 u mnie ten sam problem- gdy odpalam silnik liczniki same się zerują. Zdarza się tylko na zimnym silniku. Czy może być inny powód niż akumulator? Ostatnio nie było szczególnie mrozów, a nie zauważam by akumulator był słaby, auto odpala normalnie, tylko ten licznik. Pojawił się także problem z czujnikami hands free -lewa strona auta nie reaguje, ale to chyba inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 u mnie ten sam problem- gdy odpalam silnik liczniki same się zerują. Zdarza się tylko na zimnym silniku. No to wyjmij akumulator z auta i go naładuj. Może być że akumulator jest już stary i podczas rozruchu napięcie spada na nim poniżej 10V i to może powodować reset liczników. A rozrusznik kręci jeszcze wtedy normalnie. Jak pojeździsz trochę to alternator naładuje akumulator i już nie masz tego problemu później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakaze Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Potwierdzam, naładowanie akumulatora rozwiązuje problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielh Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 czy da sie podmienic akumulator zeby nie skasowac kodu bo go nie mam a musze akumulator naładowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 danielh, jeśli posiadasz drugi aku. i kable np. rozruchowe, to nie ma problemu. Podtrzymujący może mieć niewielką pojemność byle był naładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielh Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Naładowałem akumulator i dalej zerują sie liczniki i zegarek nie wyswietla sie kontrolka pasów i esp nie tez temperatury a jak odłaczyłem akumulator to radio sie nie zakodowało juz nie wiem co robic chyba pojade do warsztatu Na forum używamy polskich znaków. Poprawiłem błędy ortograficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grigor009 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Miałem podobny problem, pomogło poprawienie wiązki kabli przyczepionej do zegarów z tyłu. Nawet nie trzeba nic wykręcać, ściągnąć osłonę plastikową na zatrzaskach, sięgną ręką z tyłu do wtyczki, wypiąć wtyczkę, sprawdzić wtyki i wpiąć z powrotem. U mnie zadziałało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remix-99 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Miałem tak samo.Po wymianie akumulatora problem znikł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Wymieniam radio na medianav jak w projekcie kolegi z forum i od wczoraj mam to samo. Dodatkowo radio się resetuje za każdym razem. Raz zrobiłem zwarcie + i - może jakiś bezpiecznik? Pomóżcie. Akumulator roczny. Edytowane 21 Lutego 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi