Pawel Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Strojenie robi się indywidualnie pod silnik, a nie pakuje się gotowy wsad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No nie do końca się z Tobą, Paweł zgodzę. Renault pakuje wszystkim taki sam wsad, nie dostraja ich do silników, które są lepsze lub gorsze. więc taki "ogólnie lepszy mocowo " wsad może być dla niewymagających użytkowników całkiem OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Tyle tylko, że Renault pakuje jednakowy wsad do wszystkich (nowych) silników, który policzony jest tak, żeby poradziła z nim sobie nawet najsłabsza jednostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Zdecydowałem się na tjuning korespondencyjny ;) Wysłałem kompa kurierem do JBTuning. Usługa ma kosztować Uwaga...200zł+przesyłka czyli zamknie się w kwocie 235zł. Samochód uziemiony na trzy dni i brak wykresu mogę przeboleć, ale ta cena :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Ciekawe co powiesz na cenę nowych wtryskiwaczy, turbiny, albo silnika jak wtryskiwacze wypalą dziury w tłokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xfm2 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Od dzisiaj w Masters'ie promocja świąteczna (jest post na ich forum). Pytałem o czip do 1.9 dci 130KM - 1000zł. Stwierdziłem że zaryzykuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 jakie ryzyko :) , dostaniesz 170KM i solidne Nm ! Już mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puggiblue Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Strojenie robi się indywidualnie pod silnik, a nie pakuje się gotowy wsad. Zależy gdzie :) Sprawdzony wsad można spokojnie wgrać do sterownika, ale pod warunkiem, że wersja SW i FW będzie się zgadzała. Najbezpieczniej jednak odczytać zawartość sterownika i ten plik zmodyfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek_ Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) To i ja dodam swojego szczeniaka Samochód po chipie już troszkę przejechał, jak to Renault czasami płata figle :)Obecnie plecionka wydechu w agonalnym stanie oraz czasami ślizgające się sprzęgło. W planach: - wzmocnienie sprzęgła (mam dylemat dwumasa/jednomasa) - hybrydowa turbina (przeróbka pod GT1749) - Downpipe (wywalenie DPF + decat) - korekta softu (auto ma problemy przy obciążeniu na autostradzie, v-max może też być problematyczny). Nie mam niemieckiej autostrady pod domem, ale samochód traci wtedy moc i trzeba go ponownie odpalić. Może w przyszłym roku coś się uda zrobić. Edytowane 23 Grudnia 2015 przez olek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2016 czy ktoś robił chipa dla Megane III 1.9dCi? Podobno tam sa nowe sterowniki EDC17, które się trudniej przeprogramowuje. Prawda to? Czy można wykonać chiptuning poprzez złącze diagnostyczne w tym silniku? czy trzeba kompa wyciągać i rozbierać? Ma ktoś jakieś doświdczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Dobre firmy mają już ten sterownik opanowany od dawna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chelchow Opublikowano 14 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Byłem w zeszłym tygodniu na Hamowni i wynik słaby, od Mastersa dostałem wydruk jego roboty wynik dobry... Generalnie nie wiem gdzie szukać mam clipa ale na pierwszy rzut oka parametry ok. Auto od dołu słabo przyspiesza. Trzeba wdepnąć mocno pedał gazu Regulamin pkt. 10 -Prezes Edytowane 14 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Na początek do sprawdzenia EGR i układ sterowania sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skoczer Opublikowano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Jak jak ostatnio robiłem elektromechanikę, w jednym z warsztatów to mi wyszło, że był lekki przesyt, ale to dlatego, że u Mnie te chipowanie wyszło lepiej niż pierwotnie planowałem. Ogólnie jestem zdania, że jest to rozwiązanie bardzo ergonomiczne. Sprawdza się, ale trzeba to robić z głową i co najważniejsze w miarę rozsądnie. Przesyt pojawia się wtedy, gdy jesteś na granicy i zastanawiasz się czy jak jeszcze podkręcisz, to będzie dobrze, czy już przesadzisz. Edytowane 6 Lipca 2016 przez Skoczer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 (edytowane) Witam, gdzie polecacie wykonać chip tuning w okolicach Sosnowca? Chipował ktoś silnik 1.5 dci 82 km KM i może coś powiedzieć jak chodzi po chipie? Jakie są orientacyjne ceny za taką usługę? Edytowane 13 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi