ddareczek Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam. Mam nadzieję że dobrze trafiłem. Zastanawiam sie nad chipem to mojego auta, przeczytalem to forum i bylo cos napisane ze wybieracie sie do katowic w kilka osób właśnie na chipowanie ale nie doczytałem czy doszło to do skutku, jakie wyniki, koszty gdzie to robiliscie itd. Dzieki za wszystkie odpowiedzi podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneFORCE Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Witam. Mam nadzieję że dobrze trafiłem. Zastanawiam sie nad chipem to mojego auta, przeczytalem to forum i bylo cos napisane ze wybieracie sie do katowic...i jak nie wyszło to zapraszam do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddareczek Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Jestem juz po wirusie w firmie Dynosoft a konkretniej u Wojtka. Szczerze mowiac mialem troche watpliwosci robic nie robic ale dzis po pierwszych jazdach wszystkie zostaly rozwiane. Co do profesjonalizmu spokoju i fachu Wojtek to pierwsza liga. Jesli kiedykolwiek zmienie auto to znow tam wroce. A teraz troche konkretow. Moja Meganka CC 1.9 dCi seria 120,3 kM, moment 302 nM. Dzieki cierpiwosci i chyba troszke ku zaskoczeniu Wojtka efekt koncowy dla mnie rewelacja...156kM i 348 nM!!! Ale suche liczby sa niczym w porownaniu z frajda jaka daje teraz jazda tym autkiem. Zrobiłem dopiero ok. 100 km ale mimo ze bawie sie nowa moca wydaje mi sie ze spalanie spadlo. Pozdrawiam i dzieki Alligatorowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 mimo ze bawie sie nowa moca wydaje mi sie ze spalanie spadlo.powinno byc troszeczke mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 ddareczek, faktycznie fajnie wyszło! ;-) też sie do nich wybieram w najbliższym czasie. Możesz wrzucić wykres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 dobre parametry wyjściowe jak na 1.9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddareczek Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Chyba bede teraz czesciej opony wymienial:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 hehe ciekawy jestem na ile Ci ta moc wystarczy... ;-) Mi po chipie banan nie schodził z gęby przez miesiąc ;) Pózniej zaczęło sie kombinowanie co by tu jeszcze po modzić żeby było więcej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 wg mnie to wykres tak sobie - za daleko moment przesunięty gdzie wiadomo diesel tym nadrabia a mocy to też jakoś mało(przyrost niecałe nawet 30%) liczyłem na ok 160-170KM ... jeżeli już robić virusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 tommi, trzeba mieć na uwadze sprzęgło... do tego jeszcze dwumasowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddareczek Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 tommi-jesli dla ciebie przyrost 30% to malo ok. masz do tego prawo. Dla mnie jest super a to jest juz gorna granica przyrostu biorac pod uwage ze nie wymieniam innych podzespolow. One tez maja swoja wytrzymalosc i mysle ze tuner wybral optymalny program. Pewnie ze teoretycznie mozna zrobic duzo wiecej ale tylko patrzec co pierwsze sie rozleci. No ale jak bedziesz sobie robil program nie musisz na to zwracac uwagi Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Dla mnie jest super i to najważniejsze :-> to jest juz gorna granica przyrostu biorac pod uwage ze nie wymieniam innych podzespolow właśnie, że nie .... ;-) zależy kto co rozumie przez pojęcie górna granica ale ok. One tez maja swoja wytrzymalosc i mysle ze tuner wybral optymalny program a czy myślisz ze po takim sofcie nic się nie może wysrać? skoro fabryka dała tyle a nie więcej to znaczy ze tyle było badane pod względem wytrzymałości, żywotności itp Pewnie ze teoretycznie mozna zrobic duzo wiecej ale tylko patrzec co pierwsze sie rozleci. niekoniecznie, trzeba jeździć z głową, a jeżeli sądzisz ze po takim sofcie możesz cały czas palować lub jeździć exstremalnie lub jak wcześniej beztrosko jak wcześniej to ... nie mam pytań. No ale jak bedziesz sobie robil program nie musisz na to zwracac uwagi Powodzenia przecież program już dawno mam zrobiony, o ile nie widzisz lub nie wiesz o podpisach przy wypowiedziach to... ;) taka moja opinia i tyle skoro to temat to ja też się udzieliłem. Ps mi wydech dał 8-10KM przy serii 100KM wiec na pewno w twoim przypadku by coś tam dało ale skoro tobie TO wystarcza to oki. to pozostaje mi tylko teraz czekać kto na mnie najedzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crash75 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 tommi, jak kierowca kat to i serie zajedzie w mig! a moc podnosi sie od 20-30% gdyż taka jest bezpieczna granica którą przewiduje również producent. Większość klientów decydujących sie na chiptuning chce mieć też gwarancje że np. turbina sie nie wy..a po 1000km. Po za tym sprzęgło dwumasowe które jest w aucie ddareczek, jest bardziej delikatne i gorzej nosi znaczny przyrost momentu. Nawet spieka nikt nie robi na dwumasie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommi Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Po za tym sprzęgło dwumasowe które jest w aucie ddareczek, jest bardziej delikatne i gorzej nosi znaczny przyrost momentu zgadza się jedyny ból tego wszystkiego :-( Nawet spieka nikt nie robi na dwumasie, ale robią zamienniki z tego co pamiętam(a może się mylę) to coś znalazłem niedawno że zamiast dwumasa wstawia się zwykłe sprzęgło i coś tam jeszcze aby wyrównać to. minus tego ze niby silnik bardziej drży, wchodzi w wibracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambolipamboli Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 tommi, u mnie po virusie na nieszczelnej turbinie bylo 155 wymienilem turbo i zrobilem uklad wydechowy byla znaczna roznica mysle ze bylo cos kolo 165 sprzeglo posypalo sie w niecale dwa miechy ;) . a jesli chodzi o charakter jazdy to .. ;) po to wgralem virusa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi