kovalsm Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie chodzi mi o zestaw naprawczy, tylko o taśmę FFC 7pin, która jest w zwijaczu. Udało mi się znaleźć 10 pinową z metra ciętą, ale siedmiopinowej o długości 48 cm nie ma. U mnie po naprawie zwijacza wszystko było OK, ale teraz całkiem się rozpadła, dlatego chcę ją wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobpoz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 kovalsm poszukaj specjalnej taśmy wstęgowej, ja coś takiego znalazłem w firmie TME nazywa się on tam "przewód wstążkowy" jest w wersji 7 żyłowej (oraz 9 i innych), niestety sprzedawany jest na szpuli 50mb. Pozdr S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuZZarD Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja osobiście zakupiłem cały przełącznik zespolony z taśmą i manetkami za 230zł Działa elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leski Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam Zregenerowałem swój ale na taśmie tej ala od HDD, niestety jest moim zdaniem za twarde i mało elastyczna, po około 10km wypadł trzpień białej podkówki z kółka zębatego, prawdopodobnie pod wpływem oporu taśmy, taśma poplątana i pozrywana w wielu miejscach. Teraz mam podejście z taśmą od drukarki. Chciał bym się upewnić jak idzie ta taśma w środku? Ustawienia na dziurki już mam, teraz lecę jak na obrazku, pytanie nawijając na wewnętrzny pierścień robię można powiedzieć 1,5 obrotu taśmy? PS. W środku wysypał się mi taki czarny plastikowy języczek jakby prowadnica taśmy, szukam miejsca skąd się urwał, ale nic nie widzę. Gdzie to powinno być przyczepione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awow Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Prawidłowe położenie taśmy jest pokazane kilka postów wyżej na środkowym zdjęciu, czyli tak jak u ciebie. Języczek jest obok wtyczki. Po naprawie warto włożyć zwiniętu wężyk pomiędzy kierownicę, a pokrywę pojemnika z taśmą uniemożliwi to wypadnięcie "białej podkówki". PS. Czy możesz zdradzić jak zdobyłeś taśmę, ja szukam już od dłuższego czasu, ewentualnie z jakiego urządzenia pochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leski Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Taśmę miałem wcześniej tą jak powyżej ktoś robił. w miarę elastyczna ale guma mimo smaru u mnie się poplątała (może przez to że dałem 2cm dłużej niż miałem nie wiem) Tą obecnie zdemontowałem ze skanera starej drukarki, na oznaczeniach jest AWM 20624 ułatwi szukanie, często nazywają to: Taśma przewody wstążkowe, itp: http://www.tme.eu/pl/katalog/przewody-wsta...%26page%3D1%2C5 Co do wężyka to rozumiem to tak że zrobienie jakiegoś pierścienia i włożenie między obudowę zwijacza a kierownicę? Ja zrobiłem taki pierścień z plastiku pokdlejonej gąbką, łoże bezpośrednio nad podkowę. Zobaczymy. Czy ten języczek jest niezbędny? ma ktoś zdjęcie gdzie to widać? PS. Panowie nie wiem na ile ufać lutom elektronika, co w przypadku zwarcia ścieżek? jak odpala się ta poduszka? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awow Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Możesz podać z jakiej drukarki wymontowałeś przewód, ja sprawdzałem w dwóch skanerach i była za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leski Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Kombajn Samsunga 3600 80cm dokładnie Panowie proszę o pomoc, jak powinna być polutowana taśma tj, która ścieżka z którą, bo wcześniej miałem bezpośrednio do pinów, i niby błąd znikł do momentu zerwania taśmy. Teraz mam na taśmie do tych ścieżek, ale elektronik ma jakieś obiekcje że z tych 7 żył jest tylko 5 połączonych, i aby były połączone to taśma po zlutowania jest skręcona. Najlepiej jak by ktoś dał schemat dla 5 kabli na wyjściu [ Dodano: 2011-02-11, 12:54 ] Albo który pin odpowiada któremu kolorowemu kabelkowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awow Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 To chyba oczywiste, że jak jest 5 kabli, to w taśmie jest wykorzystanych 5 ścieżek. Taśma nie może być skręcona. Wysłałem Ci maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Niestety te wtyczki już mam przez mojego mistrza lutowania tak potopione że chyba oryginalnie umieścić taśmę się nie uda. Może ktoś ma ze starego zwijacza do oddania te wtyczki bez taśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Leski, mam stary zwijacz i wtyczki ale od wersji bez tempomatu - jak coś to pisz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awow Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Albo który pin odpowiada któremu kolorowemu kabelkowi? Podaję pary: 1-4 2-5 3-3 4-2 5-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leski Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 cytat Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 A co myslicie aby wykorzystać taką taśmę: http://allegro.pl/przewod-wstazkowy-8-zyl-...1452943789.html Bo u mnie też zerwała się ostatnio i mam zamiar wziąć się za naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jeżeli jest to linka a nie drut to można po eksperymentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi