Krzychu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Tak powinien się kręcić ale pewnie jak sprężarka się załącza to i wiatrak startuje i leci zimne. Mam dokładnie taką samą usterkę u siebie, jednak nie doszedłem co jest przyczyną, bo mi instalacja się rozszczelniła, dopiero jak usunę nieszczelnośc to wezmę się za szukanie usterki o której piszesz. Jakby udało Ci się to naprawić to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unimatrix Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Siemanko Witam wszystkich. Mój problem z klimą jest taki, że jak sobie pochodzi a w takie upały jest miło to po wyłączeniu przy pracującym nadmuchu troszkę dziwnie pachnie (nie jest to zapach oleju, gumy). Z przeczytanych postów wywnioskowałem, że to grzyb ale jeszcze chciałem się upewnić. Jeśli to grzyb to czy muszę wymienić filtr czy mogę psiknąć odgrzybiaczem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Tak, ogrzybienie pomoże. Ale załatw sobie specjalny środek z długim podajnikiem. Tak, żeby wstrzyknąć specyfik głęboko do kanałów, aż do parownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 wiatrak na chłodnicy Krzychu, chyba myślimy o innych wiatrakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajman Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 i jeszce dzisiaj na domiar zlego w czasie jazdy cos strzelilo w okolicy czujnika cisnienia i caly czynnik zaladowany 3 dni temu polecial do atmosfery, normalnie tylko sie powiesic :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 lajman, skąd ja to znam Danielossss, pisałem o wiatraku na chłodnicy, który chodzi na I biegu w trakcie pracy sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaekwar Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 klima jest swiezo nabita i dalej nie dziala... gosc od nabijabnia mowi ze jest to usterka elektryczna ,faktycznie jak zapodam prad na sprezarke to sprzeglo ja wlancza . co moze z nia byc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malum Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Mam trochę inny problem z klimą. Posiadam Megane II 1,9 DCI z klimatronikiem i od kilku dni leci mi woda do wnętrza samochodu. Z tego co słyszałem jest to zatkany przewód odprowadzający wodę skraplającą się z klimatyzacji. Problem polega tylko na tym, że nie wiem gdzie go szukać, mechanicy mają ten sam problem, a w serwisie firmowym za wyczyszczenie chcą ponad 700zł (chyba ich ....). Czy miał ktoś może taki problem lub wie jak sobie z nim poradzić? Byłbym niezmiernie wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bintom Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Siemanko Witam wszystkich. Mój problem z klimą jest taki, że jak sobie pochodzi a w takie upały jest miło to po wyłączeniu przy pracującym nadmuchu troszkę dziwnie pachnie (nie jest to zapach oleju, gumy). Z przeczytanych postów wywnioskowałem, że to grzyb ale jeszcze chciałem się upewnić. Mam dokladnie ten sam problem. Dodam tylko,ze odgrzybialem klime ok 2 miesiace temu. Mysle zo pominolem ktorys z przewodow doprowadzajacych powietrze. Tylko ktory Moze wiecie gdzie go szukac :) Czy sa jakies szczegolne miejsca w ktore sie atakuje odgrzybiaczem? Moze jedno z nich pominolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katin79 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 witajcie !!! u mnie woda wycieka pod nogi pasażera ....ale z reguły tylko wtedy kiedy na dworzu pada deszcz!!! co to takiego ??????????????????? pomocy !!!!! :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Przewód odprowadzający skropliny w większości samochodów znajduje się pod parownikiem. Trzeba wejść pod samochód i szukać pionowej rurki schodzącej w dół, pomiędzy silnikiem a grodzią przedziału pasażerskiego. Np u mnie w scenicu znajduje się w pobliżu prawego przedniego koła, jak jest skręcone maksymalnie w lewo można go zobaczyć. Trzeba zaopatrzyć się w kawałek drutu i po prostu wetknąć go od dołu w tą rurkę. W czasie deszczu jest większa wilgotność, a tym samem więcej wody będzie się skraplała na parowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Czasami przeszkadza aluminiowa osłona termiczna , ale w wiekszości przypadków jest zamocowana przez zatrzaski na wcisk (takie motylkowe) do blachy nadwozia. Daje się to w łatwy sposób zdemontować i tym samym umożliwia po odchyleniu dostęp do rurki odpływu skroplin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katin79 Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 hm...czyli dziś po południu grzebiemy pod maską....może rzeczywiście coś tam trzeba do czegoś wsadzić żeby było dobrze :) :roll: sama już nie wiem :-P na pewno to sprawdzę bo głupio tak żeby komuś woda na nogi leciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malum Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 [Cięcie] Kuzyn w Audi S8 miał podobny problem, doradził mi, że lignina jest najlepsza, bardzo chłonna, szybko odciąga to, co na kolana cieknie . Jeździł tak przez kilka tygodni, bo nikt się zabrać za to nie umiał, aż w serwisie Audi mu to zrobili Proszę nie cytować 1:1 posta, na który odpowiada się bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 katin79 pod maską nic nie znajdziesz trzeba wejść pod auto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi