P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 nimrod32, czemu się pytasz? Już dawno powinieneś manuala w pdf-ie zrobić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Podłączę się pod temat. Problem wygląda następująco, zakupiłem oryginalny używany czujnik z kabelkami (ok 30cm). Po 1. nie wiem jak wyjąć wkład lusterka zeby je nie zniszczyć Po 2. nie wiem gdzie dokładnie wpiąć się z tymi kabelkami, aby chociaż sprawdzić czy ten czujnik działa Po 3. czy w tym celu trzeba będzie demontować tapicerkę boczków PS. Kolego nimrod32 będe wdzięczny za jakiegokolwiek manuala :) Z góry dzięki za każdą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Po 1. nie wiem jak wyjąć wkład lusterka zeby je nie zniszczyć Opisywane juz było na forum. Można śledziem od komputera, ja dzisiaj wyjąłem oba wkłady w ciągu trzech minut przy pomocy kabla elektrycznego. Wkładasz go z lewej strony tak żebyś końce miał w dłoniach, a kabel musi wejść za wkład. Ciągniesz, aż wyskoczy, później z drugiej strony to samo. Jak dla mnie najlepszy i najszybszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 K1LL3R żeby sprawdzić czy działa wyciągnij z drzwi (między zawiasami) gumową karbowaną rurkę, za nią schowana jest kostka elektryczna którą idą kable od kokpitu do drzwi. wepnij się w ta kostkę w złącza 18 i 19 (tak było u mnie) Uruchom silnik i powinno być widoczne wskazanie temperatury. Ja do tego doszedłem obserwując kostkę, od strony samochodu były w kostce kable, po stronie drzwi nie było dalszego odprowadzenia. Jeśli nie będzie działać od razu, zmień kolejność styków. Jeśli będzie wskazywało temperaturę, trzeba dobrać się do tapicerki drzwi. Na dolnej krawędzi drzwi są chyba 3 długie śruby, w uchwycie drzwi (pod sterowaniem elektrycznym szyby - mocowane na zatrzaski) kryją się chyba też 2 śruby. reszta tapicerki trzyma się na zatrzaskach. Aby zamontować tapicerkę trzeba ją odchylać i ciągnąć w górę, bo zamocowana jest na hakach w kształcie litery L. Żeby podciągnąć kabel od kostki do lustra potrzebne będzie około 40 cm kabla dwużyłowego z jednej strony ja podłączyłem się w kostkę stykami wmontowanymi w kostkę pochodzącymi ze starej wiązki elektrycznej z drugiej przy lusterku zlutowałem na stałe i włożyłem w koszulki termokurczliwe. [ Dodano: 2010-04-30, 13:22 ] na fotce jest kostka z drzwi, w którą trzeba się wpiąć z czujnikiem. Otwiera się ja poprzez pociągnięcie w górę zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Dziękuję bardzo za te informacje. Dziś walczyłem z tym czujnikiem od rana i udało się go wreszcie podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psi2338 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Niestety moja Megi jest 08 roku standardowo nie miała czujnika temperatury, w kostce ze zdjęcia w opisywanych pinach nie mam pociągniętych przewodów. Chyba że w tym roczniku inne były to piny ;) ktoś może wie czy jest w ogóle szansa podłączenia ? Ewentualnie jeżeli trzeba pociągnąć wiązkę to gdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Moja tez nie miała czujnika temperatury. Zrób fotki, podeślij do mnie. to może coś poradzimy. Zrób też fotkę wyświetlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fkiepski Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 U mnie wyświetlacz temperatury pokazuje cały czas 25', jak było gorąco w lato temp dochodziła do 38', teraz przy mrozach cały czas 25' rozumiem powinienem wymienić czujnik jak się do tego zabrać i co kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zioma Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 mam reni z 2001 i niewiem jak podlaczyc pod kostke przewody od czujnika 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 :) opcja się kłania. Jest to dokładnie opisane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samotnik Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Połączono. Nie mam czujnika temperatury w lusterku. Chciałbym mieć odczyt temperatury na wyświetlaczu. Co oprócz zakupu czujnika i wsadzenia go do lusterka trzeba zrobić? Czy mogę się tam spodziewać istniejącej wiązki? Czy trzeba będzie coś aktywować za pomocą CLIP? Edytowane 13 Października 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Sprawdź ile przewodów masz w wiązce drzwi w kostce podłączonej do lusterka. Powinno być 7 albo 9 jeżeli tyle jest to wystarczy podlączyć czujnik temperatury i będzie działać. Edytowane 13 Października 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 witam też się podczepię pod temat. Chciałem dziś zamontować czujnik. Jednak po zdjęciu wkładu i obudowy nie pokazały mi się żadne kable( nie mam elektrycznych ani podgrzewanych lusterek). Jednak myślałem, że stary czujnik był wyrwany ale chyba go wgl nie było. I teraz moje pytanie. Jakie mam zrobić następne kroki, żeby jak najłatwiej podłączyć ten czujnik? Nie ukrywam, że myślałem też, żeby w przyszłości zrobić sobie elektryczne lusterka i żeby nie robić podwójnej sobie roboty to może od razu zrobić to i to? Czy nad elektryką się wstrzymać i nie robić wgl. Dodam, że to moje pierwsze autko i dopiero wszystkiego uczę się przy nim. Moja megi jest z 2007 roku jednak jest to jakaś słaba wersja wyposażeniowa chyba authentic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Musisz pociągnąć kable z UCH i aktywować temp. zewn. np. Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksim Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 A co to jest to UCH? Dziś rozebrałem pół auta i już wiem mniej więcej jak idą kable od drzwi. Tylko mój trop gubi się za konsolą środkową. Co dalej trzeba rozebrać i gdzie się podpiąć kablem? (Już w tej akcji wymieniłem filtr kabinowy i oświetlenie schowka zmienie na led:) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi