biggg Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 witam wszystkich niedawno zakupilem megane rok 2006 1,5 dci 105 KM przebieg 105000km podczas jazdy zauwazylem gwizdanie z pod maski. gwizdanie zaczyna sie 1 tys obr im bardziej wkrecam to coraz glosniej gwida. to jest jakby piszczenie swistanie. czy to turbina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Tak to turbina - słyszysz pęd powietrza... Normalne - Turbina daje oznaki, że żyje... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 jeżeli słyszysz takie świstanie to prawidłowe oznaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 gwizdanie zaczyna sie 10 tys obr im bardziej wkrecam to coraz glosniej gwida. Odrzutowiec :shock: No chyba że słychać wyraźne gwizdanie to można się powoli niepokoić, ale przy tym przebiegu nie powinno się nic złego dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 gwizdanie zaczyna sie 10 tys obr U mnie przy 5 tys. odcina paliwo. : Taki lekki świst swiadczy o dobrej kondycji turbiny i silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 aniewa, to nie ja napisałem o tych 10 tysiącach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 11 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 Jakbym wkręcił swoją Meg na 10tys. to bym chyba prędkość światła osiągną. Szkoda, że niewykonalne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 meganecoupe02, Sorki, omyłkowo zacytowałem z cytatu w twoim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Co żeście tak się uczepili tych 10tys obr. Może chodzi o obroty turbiny a nie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Lewy, obrotów turbiny nie można tak łatwo policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biggg Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 zle napisalem chodzilo o 1000 obr. a ten gwid slychac nawet z 20 metrów od samochodu dlatego mnie to niepokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 biggg, myślę że wszystko jest w porządku. W końcu to diesel i będzie go słychać. Benzynę zresztą z 20 metrów też będzie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biggg Opublikowano 12 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 oby bylo ok bo wczoraj przed napisaniem postu bylem u mechanika jego slowa: jak gwizda to turbina regeneracja zaczyna sie od 1000zł. sam zbytnio sie nie znam bo to moj pierwszy disel z tond te pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Dla porównania posłuchaj innych Meganek z tym silnikiem i będziesz wiedział jak się odnieść do dźwięku Twojej turbiny. Poproś kogoś znajomego, podjedź na jakiś spot w Bydgoszczy albo po prostu wsłuchaj się w takie 1,5 gdzies na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roben Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 mam 1,5 DCI i nie słychać wcale gwizdu z turbosprężarki, miałem przedtem Alfe Romeo 156 2,4 JTD i turbine było głśno słychać, po sprawdzeniu już puszczała olej i nadawała się do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi