Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

jaki alarm do MEGANE II

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie jestem zwolennikiem oryginalnych alarmów. Wydaje mi się, że złodzieje je mają rozpracowane nim pierwszy samochód z nim wyjedzie z fabryki. Chyba najlepiej zamontować jakiś niestandardowy alarm + ukryty mikrowyłącznik.

Witam wsystkich. Mam pytanie. Wożę często psa i nie raz musi on pozostać w środku. Jak spowodować aby alarm po zamknieciu drzwi się nie włączał? W mojej Megi z 2004 mam fabrycznie zamontowany. Pozdrawiam all.

• 1 miesiąc temu...
Witam wsystkich. Mam pytanie. Wożę często psa i nie raz musi on pozostać w środku. Jak spowodować aby alarm po zamknieciu drzwi się nie włączał? W mojej Megi z 2004 mam fabrycznie zamontowany. Pozdrawiam all.

W orginalnym alarmie jest tak: otwierasz samochód z karty otwierasz dzwi (pozostawiajac otwarte) wkładasz karte do czytnika wciskasz 5 razy przycisk "start stop" (masz na to 10 sekund) wyjmujesz kartę zamykasz dzwi i zamykasz samochód z karty (normalnie jak zawsze) alarm działa ale nie działaja czujniki ruchu w środku wiec pisek może sobie sziedzieć. (opisałem procedurę przy orginalnym alarmie)

No i jeszcze jedno potem jak go otworzysz i zamkniesz ponownie alarm wraca do normalnej pracy z czujnikami ruchu.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

slavOK

chyba mam tez taki sam alarm bo mam te czujniki kabinowe w tym samym miejscu (takie jasno szare) czy ktos zna nazwe tego alarmu?

Mam z nim problem tego typu ze jeden z tych czujnikow jest wyrwany i dyndaja tylko dwa kabelki i w zwiazku z tym mam ten alarm chyba wylaczony bo nic nie pika jak go probowalem przez otwarte okno - czy mozna gdzies go naprawic oprocz ASO?

• 3 tygodnie później...

alarm naprawiony w ASO - czujniki tylne wymienione - komplet nowych i naprawione zwarcie ktore bylo pod maska - alarm dziala, nic nie pika i nie piszczy ale tak jak te fabryczne zabezpieczenie nijakie jak go uruchomilem! Cicho wyje i chyba nie da sie z tym nic zrobic aby podglosnic!

Chcialem SEO Perfect zalozyc w miejsce tego fabrycznego ale nie na chwile obecna bo koszt jest spory.

• 7 miesięcy temu...

W mojej Megi jest coś dziwnego. Niby mam alarm (dwie czujki ruchu na tylnych słupkach), po zamknięciu samochodu pilotem mruga sobie dioda przy prawej tylnej szybce. Ale... jak siedzę w środku, zamknę samochód pilotem (czyli załączam alarm) i macham rekami - nic się nie dzieje. Jak chwycę za klamkę (od wewnątrz) i otworzę drzwi, to słychać delikatny pisk w środku. Na tyle delikatny, że z zewnątrz z odległości 10 metrów praktycznie tego nie słychać. Jak drzwi zamknę - pisk mija. Ale wtedy drzwi od zewnątrz można bez problemu otworzyć. Przy otwartych drzwiach pisk ustaje samoczynnie po około 20 sekundach. I druga sytuacja - zamykam samochód pilotem przy uchylonej szybie - wkładam rękę, macham i nic. Czy z mojego opisu może mi ktoś powiedzieć, czy ja w ogóle mam alarm? A jeśli tak - to co z nim jest nie tak? Bo powyższe zachowanie jest chyba delikatnie mówiąc - bez sensu. Z góry dziękuję za info <ok>