marekwodniak Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 W renault zawsze się liczy cylindry od skrzyni biegów .Ten od rozrządu to 4 jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ilidir Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 czyli tak łopotologicznie bo ja laik jestem :) 1 cylinder to ten od akumulatora ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 1 cylinder to ten od akumulatora ???? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja miałem własnie walniętą cewkę nr 1 wymienilem dziś podpiąłem pod kompa okazało się że jest błąd czunika wałka rozrządu. Czy on może powodować po nagrzaniu silnika brak mocy tzn. ja na gaz a on zero reakcji? Dopiero na pół sprzęgle i operowanie gazem da efekt ruszenia z miejsca (by się zebrać jak dziś ze skrzyżowania) Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez marek1185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Witam, ja też mam błąd czujnika położenia wałka rozrządu + jakieś 2 inne z tym związane ( błąd położenia wałka i coś tam jeszcze ). Dodatkowo świeci mi się kontrolka silnika. Po wymianie czujnika na nowy Valeo, w Aso Panowie zrobili coś co nazywa się "przeprogramowanie komputera wtrysku". Po 2 tygodniach znowu wyskoczyła mi kontrolka silnika. Podejrzewam, że błędy będą te same, auto normalnie jeździ i nie ma żadnych problemów. Wiecie może o co chodzi, bo już tracę cierpliwość do tego auta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Panowie pytanie teraz czy czujnik położenia wałka rozrządu i czujnik wału wykazuje na kompie dwa różne błędy? Ojciec był na dwóch różnych ludzi pokazało mu ten sam błąd czyli czujnik położenia wałka rozrządu wymienił na używany ale cały czas problem jest na rozgrzanym silniku w postaci braku mocy i możliwości ruszenia nawet. Co prawda czujnik używany. Ma ktoś z forumowiczów z rejony Zagłębia kompa by sprawdzić w rozsądnej walucie bo na te odwiedziny u mechaników popłynę na maxa Edytowane 23 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Panowie pytanie teraz czy czujnik położenia wałka rozrządu i czujnik wału wykazuje na kompie dwa różne błędy? Tak. Dodano: 23 kwi 2015 - 20:30 Ma ktoś z forumowiczów z rejony Zagłębia kompa by sprawdzić w rozsądnej walucie bo na te odwiedziny u mechaników popłynę na maxa To kup sobie program diagnostyczny np. Maxieco. Parę osób zakupiło go i sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1185 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 No to może ojciec kupił padniętą używkę czujnika bo poprawy nie ma w kwestii braku mocy po rozgrzaniu silnika. Odpinając wtyczkę od czujnika wałka rozrządu powinien wyskoczyć błąd w postaci serwis i kontrolka silnika? Bo odpiął i nic się nie działo po wypięciu. Co do programu to lookne za czymś takim dla ojca bo ja to pomykam Vectrą C więc mnie się nie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demo1 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Renault Megane II 1.5 DCI 105 KM, K9K 732 Witam po dłuższym czasie, dalej nie mogę się uporać z moim problemem, jeźdze po serwisach jak szalony już i każdy rozkłada ręce. Co mogę jeszcze zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1403 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam. Odswieze temat bo mam problem z ktorym nikt nie umie sobie poradzic. Scenic II z 2003 roku 1.6 16v ze zmienna faza. Auto ma 2 bledy (czujnik polozenia walu rozrzadu i zmienne fazy) ktore swieca sie stale gdy auto jest zapalone i tylko na Clipie. dopiero po jakims czasie wywala check. wymienione czujniki (polozenia walka, polozenia kola zamachowego), zawor kzfr, kzfr, rozrzad. Macie jakies pomysly? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 U kogo byłeś w Krakowie? Jeśli nie u UIO to podjedź do niego, namiar na niego znajdziesz w google wpisując: uio scenic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Przetarte kable, albo zaśniedziała kostka przy zaworze KZFR lub przy czujniku wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1403 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) takie rzeczy sprawdzam od razu. ale dzieki za rade. uderze do tego UIO Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 6 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tu_es Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) program łączy się z silnikiem jeśli karta jest w slocie , zegary się pala a silnik czeka na start przyciskiem / w samochodach ze stacyjką ..stacyjka przekręcona na on ale bez rozrusznika / ...wtedy jest zasilane ECU i wszystkie obwody elektryczne silnika... wtedy próbuj czytać i kasować błędy. Miałem problem z nie równą pracą na wolnych obrotach.Teraz po skasowaniu błędów jest ok. Przyspieszenie oraz moc bez zmian..testu żarówki jeszcze nie robiłem ..zrobię w poniedziałek. Czy to zadziała w megance II ph I? Wkładam kartę do slotu i cisza...nie świecą zegary, nie jest zasilane ECU i brak połączenia z silnikiem. Nie mogę wtedy w MaxiEcu wykasować błędu. Bardzo proszę o odpowiedź. Edytowane 8 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Jakby poczytał dokładnie to by wyczytał że samo włożenie karty do slotu w SCII lub MII nie włącza zapłonu. Takie zachowanie jak byś chciał dotyczy LagunyII. W SCII/MII trzeba włożyć kartę do slotu (przy HF chyba nie trzeba), wcisnąć hamulec, wrzucić któryś bieg i przycisnąć przycisk start/stop - otrzymuje tzw: zapłon, włączenie zasilania bez odpalenia silnika. Edytowane 8 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi