Kucyknet Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam nie mam fabrycznie zamontowanych halogenów. I teraz moje pytanie czy jest możliwość montażu na własną rękę? Halogeny już mam ale nie wiem co dalej i jak je zamontować. Czy wystarczy zdjąć dolną osłonę silnika? I jak to podpiąć /0cool: poprawiono prefiks tematu Edytowane 26 Października 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A w manetkach masz możliwość włączenia przednich Jak nie to trzeba też pomyśleć o zmianie manetki na właściwą - osobno włączanie przednich jak i tylnego. Zazwyczaj jest już instalacja - dokładnie obejrzyj czy nie ma tam gdzieś przewodów z wtyczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucyknet Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 A wiecie może czy jeżeli zdejmę dolną zasłonę silnika i zamotuje sobie halogeny bez podłączania to utracę gwarancje? Zawsze to lepiej wygląda niż czarne zaślepki. Co do manetki niestety nie ma przodu czyli wymiana a to już nieopłacalne. Wiec pomyślałem że dla wizualnego wyglądu przynajmniej zamontuje halogeny. I teraz pytanie co z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 To taniej wyjdzie pomalowanie srebrną farbą zaślepek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucyknet Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 ;-) Z tym że halogeny już mam kosztowały mnie 75zł a farba jakieś 35zł będzie a afekt chyba będzie lepszy z lampami. Co do montażu to chcą 800 zł nie licząc halogenów bo je mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jak założysz lampy i pojedziesz na przegląd anie będą świecić to diagnosta może ci nie zaliczyć przeglądu, zgodnie z zasadą jak lampa wisi to musi świecić i to jeszcze dobrze świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 tak z ciekawości co to za wersja wyposażenia, że halogenów nie było w standardzie? Bo jak teraz wchodzę na renault.pl to w konfiguratorze w najuboższej wersji są te halogeny w standardzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucyknet Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Extreme dostępna tylko chyba w uk. A że była nie tak dawno promocja że jeżeli masz samochód starszy niż 10 lat to rząd dotacje dawał jeżeli oddasz stary samochód na złomowanie. I właśnie w tej ofercie była Extreme i nie dało się dodać extra halogenów i innych pierdół po prostu stabilna oferta. ale za to cena auta z dodają + bonus dealera była 24.600zł niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 hm to coś takiego jak Megane Generation teraz w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekbe Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) Dołączam się do tematu. Mam MIII 2010 z Francji w wersji bez halogenów, tylne szyby na korbkę, zagłówki przednie bez odchylenia i fotel kierowcy bez regulacji odcinka lędźwiowego. Nie było też podłokietnika ale sobie zainstalowałem z allegro. Też chcę zainstalować halogeny. Jeśli ktoś ma pewność i wiedzę, że jest gotowa instalacja do halogenów niech się odezwie. Mam wrażenie, że wiązki są przystosowane do wielu modeli wyposażenia, np do gniazda 12V w podłokietniku była wiązka, wystarczyło się wpiąć. No i sprawa poza włącznikiem multifunkcyjnym przy kierownicy to kontrolka na szafie. Jeśli szafa jest bez kontrolki to dochodzi wymiana zegarów na takie z kontrolką. Edytowane 5 Października 2011 przez irekbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 (edytowane) Na Allegro nie widziałem aby sprzedawali samej prawej manetki od kierownicy. Jedynie można znaleźć cały przełącznik zespolony. Instalacja powinna być, bo to jest ta sama kostka. Co do zegarów to jeśli już wymienisz przełącznik zespolony i wepniesz halogeny w odpowiednie kostki w oryginalną instalacje, będzie trzeba jechać na CLIP-a i prze niego uaktywnić w komputerze halogeny i przyuczyć osobo licznik do obsługi halogenów. To znaczy powiedzieć mu że ma halogeny i że jak są włączone to ma zapalać kontrolkę halogenów. Edytowane 25 Października 2011 przez Woytus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekbe Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 To znaczy powiedzieć mu że ma halogeny i że jak są włączone to ma zapalać kontrolkę halogenów. BTW w którym miejscu ta kontrolka jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Ja mam wersję expression (cyfrowy prędkościomierz) i jest tak, że kontrolka halogenów przednich (zielona) i tylnych (pomarańczowa)znajduje się na cyferblacie obrotomierza na dole po prawej stronie obok kontrolek świateł pozycyjnych i krótkich :) Edytowane 26 Października 2011 przez Barnaba27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafelS Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Wieczorem zrobię zdjęcie i zamieszczę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Schemat połączenia halogenów przeciwmgielnych przednich. 176 ŚWIATŁO PRZECIWMGIELNE PRZEDNIE PRAWE 177 ŚWIATŁO PRZECIWMGIELNE PRZEDNIE LEWE R106 ZŁĄCZE PRZEDNIE SILNIKA / ZDERZAKA R107 ZŁĄCZE DESKI ROZDZIELCZEJ / PRZEDNIE SILNIKA 1337 MODUŁ ZABEZPIECZAJĄCY I PRZEŁĄCZAJĄCY 1519 ELEMENTY STERUJĄCE POD KIEROWNICĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi