athlon64x4 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam! Orientuje sie ktos może czy ACB zamontowany przy Arkamysie ma jakies ograniczenia wielkość obsługiwanego pena lub ilości plików/katalogów znajdujących się na nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon10 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Też interesuje mnie to zagadnienie . Ale odpowiedzi na razie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Wszystkie informacje odnośnie systemu audio w mIII sa BARDZO, BARDZO ubogie żeby nie napisać ŻADNE. Zamówiłem sobie dziś coś takiego: Delock USB 2.0 Nano Memory stick 8GB. Mam nadziej że wkomponuje się idealnie w przeznaczone miejsce i bedzie prawie niewidoczny [center:8534e53093] [/center:8534e53093] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Ograniczeń jako takich mieć nie powinno i bez problemu powinno się dać podłączyć nawet dysk twardy w obudowie USB (byle miał własne zewnętrzne zasilanie). Takie są dzisiaj standardy choć sam jestem ciekaw jak to ma się do Renault'owej rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 A ja mam inne pytanie dotyczące AUDIO CONNECTION BOX. Czy owy zestaw podłączony do fabrycznego radia będzie poprawnie wyświetlał nazwy plików w mp3 odtwarzanych z pamięci masowej (USB)? Czytałem wcześniej że wyświetla tylko napis „Ścieżka 1, Ścieżka itd.” Według strony producenta Renault urządzenie powinno wyświetlać nazwy plików mp3. Czy ktoś miał już do czynienia z tą wersją AUDIO CONNECTION BOX V3 FAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soko Opublikowano 25 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 jak puszczam utwory z CD mp3, na ekranie masz zawsze domyślnie numer katalogu/ścieżki na plycie, szczegóły pliku odczytuje się dopiero po wciśnięciu guziczka na panelu radia (w tej chwili nie pamiętam którego) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 4 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Tak. Zgadza się z płyty CD mam sczytywane informacje o nazwie pliku mp3 poprawnie. Ale mi chodzi o podłączonego pendriva do AUDIO CONNECTION BOX V3 FAKRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lo0ol Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Orientuje sie ktos może czy ACB zamontowany przy Arkamysie ma jakies ograniczenia wielkość obsługiwanego pena Nie ma ograniczeń raczej, ale ja iphona 16GB podłączałem kablem mini-jack bez problemu powinno się dać podłączyć nawet dysk twardy w obudowie USB (byle miał własne zewnętrzne zasilanie). Nie potrzeba żadnego własnego zewnętrznego zasilania. USB, sam daje zasilanie, nie raz ładowałem telefon przez USB w Clio III Co do informacji o ścieżce z pendrive, tego nigdy nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Nie ma ograniczeń raczej, ale ja iphona 16GB podłączałem kablem mini-jack jack i USB to zupelnie inna bajka - ograniczenia raczej sa poniewaz 16GB nie fika niestety :-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Tak tylko dla informacji dodam aby rozróżniać Audio Connection Box - ACB od C-Box. ACB do dokładane urządzenie symulujące zmieniarkę. Komunikuje się z radiem jak zmieniarka, nie wyświetla nazw piosenek i katalogów. Sygnał audio wysyłany jest po SPDiF. C-box to fabryczny moduł odpowiedzialny za czytanie muzyki z USB. Komunikuje się z radiem po sieci CAN a sygnał audio wysyła analogowo do "Line-in". Wyświetla nazwy piosenek i katalogów. Zamontowany jest w okolicach poduszki pasażera. Gniazdo USB jest na panelu przed drążkiem skrzyni biegów. Dla zainteresowanych polecam zerknąć na schematy w VISU i do Dialogys'a. To co zamieszcza na swoich stronach Renault pozostawia wiele do życzenia. Przy okazji poszukuję osoby, która ma radio w wersji R02 (dwie gałki, mp3, bluetooth ale nie Arkamys) i ma działającego ACB (dokładane czarne pudełko w schowku). Walczę wraz z serwisem Renault o uruchomienie tego "diwajsa" i jak dotąd nici. Uaktywniliśmy CLIP'em opcje CDC1 (zmieniarka włączona) a radio nadal ustawia DTC "błąd komunikacji zmieniacza CD" Czekam na odpowiedz Renault Tech ale jak na razie echo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 C-box to fabryczny moduł odpowiedzialny za czytanie muzyki z USB. Komunikuje się z radiem po sieci CAN a sygnał audio wysyła analogowo do "Line-in". Wyświetla nazwy piosenek i katalogów. Zamontowany jest w okolicach poduszki pasażera. Gniazdo USB jest na panelu przed drążkiem skrzyni biegów. A takie urządzenie można zakupić w Renault lub gdzieś indziej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Tego jeszcze nie ustaliłem. Jeśli mój ACB nie zadziała to będę się domagał zwrotu lub wymiany właśnie na C-box'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kpop Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 ...Przy okazji poszukuję osoby, która ma radio w wersji R02 (dwie gałki, mp3, bluetooth ale nie Arkamys) i ma działającego ACB (dokładane czarne pudełko w schowku). Walczę wraz z serwisem Renault o uruchomienie tego "diwajsa" i jak dotąd nici. Uaktywniliśmy CLIP'em opcje CDC1 (zmieniarka włączona) a radio nadal ustawia DTC "błąd komunikacji zmieniacza CD" Czekam na odpowiedz Renault Tech ale jak na razie echo. Mam uruchomiony ACB w tym modelu radia. Serwis miał z tym wiele problemów, musiałem ich odwiedzać kilka razy zanim uporali się z problemami. Podobno przyczyną byłą jakaś pierdoła nieopisana w instrukcji serwisowej. Obecnie ACB działa ale nie powiedział bym że jestem z niego w zadowolony. Przy większej ilości plików zachowuje się nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo które z plików będzie widział. Dodatkowo jako 6 cd dubluje 1 cd. Wychodzi na to że wygodniejsze jest przegranie plików mp3 na cd, nie spotkałem się w takim przypadku z ograniczeniami ilości plików no i widać katalogi i nazwy plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Kpop czy jesteś w stanie dowiedzieć się co to była za pierdoła ? Według oficjalnych tabeli kompatybilności ACB nie działa z radiem R02. Tym bardziej mnie to ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Mam uruchomiony ACB w tym modelu radia. Rozumiem, że montowali Tobie ACB taki model jak jest dostępny na stronie Renault? ...widać katalogi i nazwy plików. Pod nazwą pliku masz na myśli Ścieżka 1 itd. czy może normalny tytuł pliku mp3. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi