aston76 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Nie wiem czy robisz dobrze Kolego nie takie rzeczy zrobię w pracy z kablami i przewodami. A instalacja elektryczna w megance nie jest tak bardzo skomplikowana, jak ma się dostęp do odpowiednich narzędzi i instrumentów pomiarowych. Dodatkowe przekaźniki swego czasu były do dokupienia w sklepach motoryzacyjnych do fiata 126p, bo tam też styki się wypalały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Dlatego dopisałem że rób dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Na razie zbieram graty do pracy. Czyli trzeba będzie zakupić przekaźniki i gniazda do nich, a potem to już z górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojmer Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 (edytowane) Mam problem ze swoimi światłami więcej w tym temacie Po co kolega 2 raz pisze o tym samym w 2 różnych tematach? Posta edytowałem i dałem odnośnik to tamtego tematu.Aston76 Edytowane 24 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borasmax Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 witam trochę odgrzebie temat. mam pytanie czy bezpiecznik(15a) winnien byc 20a pod maska od świateł mijania może powodować przepalanie sie kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Jeżeli bezpiecznik jest "większy" niz jest zalecany jest taka możliwość. Jeżeli "mniejszy" jest to raczej mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borasmax Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) był zamontowany 15a więc mniejszy, ktoś wie dlaczego ta kostka topi się? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Przepalanie kostki może powodować zbyt duży prąd pobierany przez żarówkę lub luźny styk w kostce. Sam bezpiecznik jako taki nie powoduje wypalania kostki a tylko zezwala na płynięcie większego prądu do odbiornika. Sprawdź jaką masz założoną żarówkę, przy standardowej mocy 55 W powinien być bezpiecznik 10 A i nie powinien ulec przepaleniu po załączeniu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi