krzemyk101 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam,jakie są objawy uszkodzonego koła dwumasowego w moim silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Jesteś pewny, że w tym silniku jest koło dwumasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 6 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Pewien nie jestem ale mam takie jakieś dziwne klekotanie metaliczne na zimnym silniku i to słychać gdzieś w okolicach sprzęgła,skrzyni.Po przejechaniu kilkunastu kilometrów jak się rozgrzeje olej w skrzyni ten dzwięk zanika,natomiast słychać jeszcze takie metaliczne dzwonienie w momencie puszczania sprzęgła przy zmianie biegu lub na luzie.Czytałem już wszystko na forum w tym temacie ale nigdzie nie ma jakiejś konkretnej odpowiedzi.Dodam jeszcze że olej zmieniłem na ten zalecany przez producenta ale to nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 ludzie poszukajcie trochę, zamiast śmiecić dublując tematy http://megane.com.pl/scenic-ii-phi-dziwny-...ika-vt14121.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 Niestety wszystkie te posty czytałem ale nie ma tam nic co by mogło mi pomóc,byłem z tym u mechanika i niestety łożesko wykluczył.Po niedzieli wyciągam skrzynie,wtedy będe wiedział na 100%co to jest.A propos łożesko by szumiało a to jest takie trzaskanie jakby blacha o blache.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 jakie są objawy uszkodzonego koła dwumasowego w moim silniku?w Twoim silniku nie ma koła dwumasowego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Wielkie dzięki waldek708 to jedno mam z głowy,czyli dwumas odpada.Pozostaje albo sprzęgło albo faktycznie coś w skrzyni.Hm,jestem bardzo ciekaw co to może być ale już nie długo się dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 krzemyk101, TTTM (czyt. ten typ tak ma). Miałem co prawda Clio dCi 82KM ale generalnie zimny silnik urządzał koncert na czym tylko się dało. Nie szukaj usterki na siłę bo to do niczego nie prowadzi. Jak sprzęgło się nie ślizga a skrzynia nie zgrzyta to jeździj i zapomnij o "brzęczeniu" - zrobienie radia głośniej pomaga ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Auto u mechanika a więc już nie długo sprawa się rypnie ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi