picuch Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 chętnie się z Tobą spotkam w Wawie żeby porównać jak grają sprzęty gdyż mam prawie identyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 13 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Montaż audio zrobiony Finalnie trafiły do auta takie rzeczy: - głośniki przód - Morel Tempo 5 (130mm) - subwoofer - JL Audio 10W1v2 (w koło zapasowe) - wzmacniacz - Focal Solid 4 + wygłuszenie drzwi i bagażnika. Jak dla mnie gra to bardzo fajnie - o wiele, wiele lepiej niż fabryczny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koval91 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 A ile Cie do wyniosło sprzęt ?? A ile chcieli za podpięcie ? i wygłuszenie? Jak można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 wszystko bralem od gościa który to montował, ale sam sprzęt kosztował koło 2100 zł. a reszta kolejne 1700 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 6 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2010 Większość ludzi decydująca się na wymianę audio zakłada wzmacniacz z nowymi głośnikami, ale z tego co wiem fabryczne radia zakładane do Megane III nie mają wyjścia na wzmacniacz. Więc jak je podłączacie?? Czy jest na forum ktoś kto wymienił radio fabryczne na inne nie fabryczne. Mam parę pytań. Czy górny wyświetlacz nadal działa i pokazuje godzinę i temperaturę. Czy pilot przy kierownicy daje się podłączyć do nie fabrycznego radia czy pozostaje bez użyteczny?? A jeśli tak to czy idzie go zdemontować?? Aby w to miejsce podłączyć dedykowany pilot np. do radia SONY. Może ktoś podrzucić foto jak wygląda Megi III z nie fabrycznym radiem. Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Mogę odpowiedzieć tylko na pierwsze pytanie - wzmacniacz pod fabryczne radio podłącza się ciągnąc sygnał z wyjścia głośnikowego z radia fabrycznego. Podłączasz to poprzez odpowiedni konwerter, albo niektóre wzmacniacze mają już wbudowane takie konwertery w siebie (tak ma np. mój ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja bym polecał cos takiego Stinger SGN12: Nie polecam taniego "Ghoust'a" zbiera wszelkie zakłócenia dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 A ja znalazłem jak się dobrać do naszych fabrycznych radii. Forum jest po francusku, ale zdjęcia wystarczą dla chętnych. Dobranie się do radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 A którędy wpuścić kabel zasilający z komory silnika do wnętrza kabiny? Jak to rozwiązaliście? Macie może jakieś zdjęcia? Z tego francuskiego forum widzę tylko wyjete radio, a jak bezpiecznie zdemontować maskownice radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip30 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 ja zmieniałem całkowicie fabrykę bo się do niczego nie nadaje, jakość fatalna fotki;) bezpiecznik: przerobiona ramka na normalne radio: orginal: zmiany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Bardzo ładnie :) Jakie głośniki wstawiłeś? I czym to pędzisz :) PS Uważaj na gałki aby się nie wytarły :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip30 Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) góra dls ul ,dol z ALPINE F1 SPX Z-18T dls a4 sub 4x8cali sundown audio sa8 +2xsundown saz1500d i kilka aku :) spokojnie to radio tylko na chwile czekam na właściwą przesyłkę:) sub 4x8cali;) Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes dach przed i po podłoga Edytowane 20 Września 2011 przez zip30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 (edytowane) Coś mi mówił ten nick "zip" :) Edytowane 20 Września 2011 przez Dreamerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 zip30 Jak masz podłączone radio nie fabryczne, to czy wyświetlacz fabryczny pokazuje Tobie temperaturę zewnętrzną? Czy może jest martwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip30 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 nomalnie przez iso temp wyświetla (bo działa niezależnie) pokazuje też dużo więcej:D np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi