Jacek0106 Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam ;) zostałem zmuszony do wymiany tylnych tarcz hamulcowych w mojej Megance II i tu pojawił się problem nie wiem na które tarcze się zdecydować co sadzicie i tych http://www.allegro.pl/item1089043236_tarcz...ane_scenic.html http://www.allegro.pl/item1056666049_tarcz...6_1_9_1_5d.html lub może jakieś inne? moja Renata jest z 2002 roku z silnikem 1.5 dci.Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałośc to mój post oraz o dopowiedzi ;) tarcze mam napewno z łozyskiem i czujnikiem abs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Chwila, to są różne rodzaje tarcz. Pierwsze ,niewentylowane,z łożyskiem i pierścieniem ABS drugie to same tarcze wentylowane. Co ciekawe na obu aukcjach podany jest ten sam nr ATE 24.0110-0325.2 Wg mnie coś tu nie gra. Jacek0106, Sprawdź u siebie w samochodzie jakie masz tarcze; same tarcze, czy zintegrowane z łożyskiem Takie czy takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek0106 Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 ok zaczne od sprawdzenia w aucie a więc mam tarcze niewentylowane.Na eko kontroli w Renault dowiedziałem sie ze mam te tarcze do wymiany i ze potrzebuje tarcz z łożyskiem i czujnikiem abs wiec takich szukam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Ale czy zintegrowane z łożyskiem ;) Bo różnica jest znacząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nel Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Na zdjęciu widać że ma zintegrowane z łożyskiem Te wentylowane to są prędzej od laguny albo jakiś Sport bo są na 5 śrub a megi II jest na 4 śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Te wentylowane to są prędzej od laguny albo jakiś Sport bo są na 5 śrub a megi II jest na 4 śrubylaguna z tyłu ma tarcze niewentylowane.W megane2 też są na 5 śrub...np 2.0 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nel Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Ale kolega w poście pisze że ma 1,5dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek0106 Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 tak mam megane z silnikiem 1.5 dci i tarcze jak wida na zdjęciu niewentylowane i na 4 śruby Napisałem do tej firmy ktora sprzedaje te wentylowane czy będą pasowa do mojej Renaty ale narazie brak odpowiedzi załaważyłem ze w opisie tych tarcz nie ma napisane ze są wentylowane wiec może ktoś poprostu dał złe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi Napisano 20 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 koledzy co jest z tymi tarczami zintegrowanymi? Niebawem zmienię Scenica z mk1 na mk2 i tam też ponoć taki wynalazek na tyle, tyle że straszą 400zł za sztukę bo to nie typowe (większe) niż Megi. Ile w tym prawdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts