Andriusza Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Po wymianie silnika mam taki objaw. Podczas jazdy na 3,4 czy piątym biegu po mocniejszym wciśnięciu gazu przy obrotach silnika ok. 2000 silnik wibruje i przenosi drgania na cały samochód, po przekroczeniu obrotów do ok. 2300-2500 wszystko sie normuje. Predkość samochodu nie ma wpływu na drgania. Ruszanie z miejsca też nie wprowadza drgań, szarpanie. Prosze o podpowiedź co może być przyczyna, przed wymianą silnik było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Poduszki silnika a może coś nie tak z założeniem sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Dwumasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andriusza Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Regulamin! Dwumasa ta sama co przed wymianą i było ok. Jeszcze jedno spostrzeżenie- przy mocniejszym hamowaniu też trch,ę trzęsie. Mechanik odejmował półosie i wahacz, oczywiście bedę z nim rozmawiał ale póki co może ktoś miał taki przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 przy mocniejszym hamowaniu też trch,ę trzęsie w tym przypadku krzywe kończące się tarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simi Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Witam! Mam taki sam objaw. Drgania silnika zaczynające się w granicach 1900 obrotów, trwające do ok 2300. Nawet na postoju gdy podniosę obroty mam to samo. Też zastanawiam się co to może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkoc Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 Andriusza czy rozwiązałeś ten problem? Mam identyczne objawy 1:1 Sprawdziłem samochód CLIP-em bardzo dokładnie i nie jest to wina silnika wszystkie parametry pracy nawet podczas drgań są można powiedzieć książkowe. Obstawiam układu przenoszenia napędu ale nadal nie mam pojęcia co dokładnie. Dwumasa - nowa, łożysko podporowe - nowe. Jak tak szukam na necie to najczęśtsze teorie mówią o przegubie wewnętrznym lub krzywej półosi. A ty co miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam Wszyscy w tym poscie piszecie o swoich problemach dotyczących drgań ale niestety nikt nie podaje czy ktoś ten problem rozwiążał i w jaki sposób ??? Ciekawi mnie ten temat ponieważ kupiłem 2 miesiące temu megane II 1,9dci w którym mam podobny problem dotyczących drgań. W mojej megi są drgania i słychać je w aucie, szczególnie podczas ruszana. Wystepują one delikatnie na wolnych obrotach i nasilają się na 1100 obrotów (przy ruszaniu telepie przy tych obrotach) póżniej im większe obroty tak od 1200 wzwyż drgania znikają. Wydaje mi się że na zimnym silniku drgania są jak by większe. Wymieniłem poduszkę tą koło rorządu (olejewą) ale nic to nie pomogło. Natomiast, jesli chodzi o dwumase to dodoam że w obudowie sprzęgła nic nie stuka i nie puka. Przy odpalaniu silnika jak i jego gaszeniu nie buja autem. Na pedale sprzegła też nie wyczówam żadnych drgań. Dodam że na poduszcze olejowej którą wymieniłem jest przerwa około 2-3mm przy zawieszonym silniku czy taka powinna być owa przerwa??? Dodam że autem od czasu zakupu na tych drganiach zrobiłem już jakieś 6 tys km. Bardzo proszę o podpowiedzi i sugestie jak się pozbyć tego problemu, ponieważ znacznie psuje to komfort jazdy:( Z góry dziękuję i pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Sprawdź podporę półosi i przegub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turbopama_pl Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Sprawdziłbym tutaj jeszcze końcówki drążków kierowniczych oraz poduszkę skrzyni,ponieważ u kolegi problem drgań wziął się właśńie stąd. Druga sprawa to zbieżność kół,była ustawiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veinte Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Mialem tak kiedys, przy przebiegu ok. 150 kkm. Konczyly sie dwa wtryski. Po wymianie wtryskiwaczy wszystko sie uspokoilo Co ciekawe jest to dosc zauwazalne jak sie jezdzi dlugo po autostradzie. A dwa razy w tygodniu mialem przejazd dom - praca - 295km w jedna strone i po dojezdzie na miejscu mialem dosc tego telepania. Co ciekawe spalanie bylo mega niskie wtedy. Wiec moja diagnoza byla prawidlowa. Wtryski. Dwa zostaly wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Dodam że drgania również występują na biegu jałowym czyli na postoju.Dziekuję za podpowiedzi, zobacze co z poduszką pod skrzynią biegu oraz sprawdze wtryskiwaczce. Jakie mogą być objwy kończoncych się wtrysków? Pytam ponieważ w moim przypadku auto odpala od pierwszego kopa i nie dymi podczas gwałtownego przyspieszania. Dodano: 25 maj 2013 - 16:18 Proszę o dalsze podpowiedzi za które z góry dziekuję Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_fm Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 W autach grupy VW/AUDI wielokrotnie spotkałem się z takimi objawami, a były one spowodowane wycierającymi się wałkami rozrządu. Silniki 1.9 tdi jak i najnowsze konstrukcie 2.0 CR pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor33 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) witam ja wymieniłem wahacze łożyska przeguby końcówki i zaczęły mi się drgania jak się rospedzam to on cały lata zbieżność ustawiona i nawet koła zmieniłem bo mechanik mówił że to od kół ale też zauważyłem że gaz drży i sprzęgło i nie wiem już co to może być Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Radzę większa uwagę zwracać na to co się pisze i jak się pisze. Szanuj czytających Twoją wypowiedź. Zwracaj uwagę na znaki przestankowe - w obecnej formie to jest masło maślane. Nowe zdanie piszemy wielka literą damiar Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iras81 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 gregor33, I jak rozwiązałeś ten problem ? Mam tak od miej więcej roku... Nie mam już pomysłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi